De ce să dai o grămadă de bani pe pizza când poți rapid și simplu să o prepari acasă, din ingrediente sănătoase! Această pizza cu bacon este delicioasă, trebuie să o încerci neapărat.

Ingrediente:

Pentru aluat:
3 căni – făină
1 cană – apă călduță
2 lingurițe – sare
2 linguri – ulei de măsline
1 linguriță – zahăr
1 pachețel – drojdie uscată de zgr.

Pentru sos:
1 cană – piure de roșii sau passata
1 linguriță – zahăr
½ – linguriță – sare
1 linguriță – oregano uscat
1 linguriță – busuioc uscat

Pentru pizza:
1 roșie
100 gr. – bacon
300 gr. – cașcaval (eu am folosit olandez)

Mod de preparare:
1. Prepară aluatul pentru pizza conform rețetei de la „Valerie’s Food”. Pune toate ingredientele pentru sos într-o cratiță mică și fierbe-le la foc mic circa 10 minute. Ia cratița de pe foc și las-o să se răcească.
2. Așează aluatul pe planșeta presărată cu făină. Întinde o foaie rotundă și pune în mijlocul ei puțin sos de roșii. Cu ajutorul unei linguri, întinde sosul pe toată suprafața lăsând o margine de 1 cm.
3. Stropește cu puțin ulei (mai ales marginea) și acoperă cu cașcaval. Taie roșiile feliuțe subțiri și pune-le peste cașcaval. Aranjează baconul deasupra roșiilor.
4. Coace 10-15 minute în cuptorul încălzit la 200 de grade C. Poftă bună.

Poftă Mare de la Valerie’s Food!

Distribuie articolul: