Valerie Lungu este o bloggeră cu aproape 350 mii de urmăritori pe TikTok şi aproximativ 195 mii pe Instagram. În cadrul Conferinţei RockIT 2020, aceasta a oferit mai multe detalii despre contentul pe care îl crează pentru cele două reţele sociale, datorită căruia este remunerată.

TikTok şi Instagram sunt cele mai cunoscute şi utilizate aplicaţii din mediul online şi se ştie că prin intermediul acestora se pot câştiga bani. Iată experiența Valeriei în acest sens:

„Am început să fac content bun pe Instagram bazându-mă pe Travel și Fashion, dar după instagram-ul s-a stopat și am zis să văd ce fac alții pe această platformă. Am testat ce poate să-ți aducă mai mulți urmăritori și am început să fiu mai realistică, iar lumea a apreciat că arat acolo tot ce fac eu zi de zi. După o vacanță la Brașov am zis hai să încerc să fac și video-uri pe TikTok. După ce acestea au urcat rapid (în top) am realizat că eu o să mă bazez pe dublarea vocilor de copii, pentru că asta merge foarte bine la mine. Mulţi cred că TikTok îl faci din plictiseală, dar de aici poţi să faci foarte mulţi bani, chiar dublu comparativ cu Instagram”, a povestit Valerie Lungu în cadrul Conferinței Rockit 2020.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

CAND IUBIREA SE TRANSFORMA IN INDIFERENTA ! Cel mai gol sentiment când iubirea se transforma in indiferenta.Lacrimile nu mai cad, iar Singurătatea veșnica începe sa fie o obișnuita.Unde dragostea este pusă intr-o conserva și uitată într-un beci undeva departe. Iar îmbrățișările care îți lipsesc atât de mult, au început sa fie tot mai rare. Iar eu am început sa fiu tot mai singura! Singurătatea a început sa fie o povara sau o pedeapsa ? Prefer să-i spun alegere. Am devenit puternica in Singurătatea mea, nu am de ales.De asta învățam sa trăim in singurătate sentimente care nu își mai au rostul.Poate uneori compania ta îmi face plăcere, dar nu este… Sunt bine, cuvintele astea pe Care le-am rostit ani la rând! Acum din nou sunt bine, de la toate lacrimile planse, pana la golul Ala imens din piept. Dar eu sunt bine. Nu sunt înțeleasă de nimeni. Nu sunt iubita de nimeni. Am ales sa fiu așa ! Totul in viața asta e o alegere ! Am ales sa fiu singura! Nu am de ales ….

O postare distribuită de Valerie Lungu (@valerie.lungu) pe

TikTok este o aplicaţie în care utilizatorii încarcă clipuri video în care dansează, dublează vocile altor oameni sau orice altceva la care se pricep bine, iar pentru asta ajung să fie remunerați.

„Dacă de pe platforma Instagram nu poţi scoate direct bani, atunci de pe TikTok poţi face asta. Acest lucru este posibil făcând live-uri, dacă ai un număr mare de urmăritori, aceşti oameni îţi oferă nişte bonusuri şi cadouri. Jumătate din aceşti bani se duc la platforma TikTok şi jumătate îţi revin ţie pe card. De asemena se fac diverse campanii pe această platformă, eu am făcut cu Samsung şi Mirinda, în care am colaborat cu mai mulţi tiktokeri din mai multe ţări, deci este o chestie internaţională”, a mai mărturisit Valerie.

Se știe deja că cea mai bună promovare este cea făcută în mediul online cu ajutorul bloggerilor. Oamenii au încredere în aceste persoane și, respectiv, ei pot deveni potențiali clienți ai produsului promovat. „Cea mai bună promovare este cea care nu se vede. Dacă pe Instagram și YouTube trebuia neaparat să menționezi produsul cu vocea ta, pe TikTok nu trebuie să faci asta, de exemplu promovezi o haină, pai nu trebuie să spui de unde e, doar dai tag jos companiei”, a mai spus tânăra.

Să fii influencer presupune multă responsabilitate, deoarece aceștia sunt urmăriți mulți oameni printre care se pot număra și copii. De aceea bloggerii trebuie să promoveze lucrurile bune, frumoase și educative. În cadrul conferinței, Valerie a fost întrebată care sunt mesajele pe care le transmite publicului, în contextul pandemiei de Coronavirus: „Am încercat să spun oamenilor că această izolare este o șansă pentru noi de a ne dezvolta. Nu am vrut să-i terorizez cu pandemia de Coronavirus, pentru că asta face televiziunea. Eu am încercat să arat altceva decât coronavirus, pentru că ei erau săturați deja de toată treaba asta, iar eu i-am încurajat să se ocupe de ei”, a răspuns Valerie Lungu.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

A 21 zi de izolare ! #stamincasa⁣ Este prima zi când îmi permit sa stau in pat toată ziua! (Cu multă Rușine pe fata spun asta ) ⁣ Pentru mine aceasta perioada este o perioada de creație. De când stau in casa nu mi-am permis sa spun ca mă plictisesc, am atât de multe lucruri de făcut încât uneori intra mama in camera și îmi spune “n-ai mâncat nimic azi”.⁣ Nu mă bucur de aceasta izolare, sa mă înțelegi corect. ⁣ Mă bucur ca am timp sa fac ce poate nu Îmi permiteam sa fac in mod normal.⁣ -Ce fac eu in aceasta izolare?⁣ * filmez vloguri⁣ •editez ⁣ * scriu postări interesante și motivaționale ⁣ * fac sport ⁣ * mănânc cât se poate de mult, poate cu ocazia asta reușesc sa pun câteva kg in plus( mănânc sănătos+vegetarian) ⁣ •urmăresc content de calitate ⁣ * Învăț tehnici de make-up noi ⁣ * Învăț cum sa editez ⁣ * Fac filtre pentru lightroom ⁣ * Fac filtre pentru Instagram ⁣ * Răspund la mail-URI ⁣ * Fac content pe Instagram ⁣ * Aranjez casa într-un mod mai creativ ⁣ * Citesc cărțile care stăteau in dulap de ceva timp ⁣ * Învăț piese noi ⁣ ⁣ ⁣ Și lista continua, dar am realizat ca nu e capăt de lume. Putem fi creativi și in casa, un om creativ poate face orice in orice situație. So, tu ce faci in casa ??? ⁣

O postare distribuită de Valerie Lungu (@valerie.lungu) pe

La momentul actual Tiktok se clasează pe locul 2 în topul celor mai descărcate aplicații de pe AppStore, fiind precedată de aplicația Zoom și succedată de Instagram. Vedeți discursul integral al Valeriei Lungu la min 02:30:40

Sursa foto: instagram.com/valerie.lungu/, Tik-tok

Autor: Doina Cojocaru, stagiară