Se întâmplă mai rar ca Valentina Nafornița să fie „prinsă” acasă, în Republica Moldova. Cea mai recentă ocazie a coincis cu Gala Generozității. Revenită la Chișinău, soprana basarabeană de la Opera din Viena a oferit un interviu pentru VIP Magazin. Pe paginile revistei apar și câteva fotografii care o afișează pe artistă în ținute marca Valentina Vidrașcu.

1„Naveta Austria-Moldova o fac rar, însă bine că zborul e de o oră și 20 de minute. Nu am timp, dar, având o agendă atât de încărcată, cred că totuși vin des, de 2-3 ori pe an. Dacă aș avea timp, aș veni poate mai des și aș lansa poate alte proiecte, nu doar evenimente caritabile, sau aș evolua pe scenele din țară. Mă bucur mult că publicul de la noi mă așteaptă cu brațele deschise.

Ce îmi lipsește? Să mă gândesc… Nimic. Nu, nu sunt egoistă. Îi mulțumesc sorții pentru tot ce am. Internetul mă ajută să fiu în legătură cu cei din țară. Îmi e dor de ei, însă încerc să atenuez acest dor cum pot. Mereu sunt turnee și scene noi și interacționez cu oameni, culturi noi.

Am mers cu trenul și cu limuzinele super luxoase. Aventurile mă urmăresc, inevitabil. Sunt cazuri când uit versurile. În doar 5 ani la Viena, am cântat peste 150 de opere diferite. Am marele talent de a improviza, un talent pe care l-am descoperit pe parcurs. Vocalizele m-au salvat, recunosc.

Urmează un debut în Franța, recent am semnat un contract cu o agenție care mă va promova. Sper la o colaborare de succes. Am multe concerte, iarna asta voi avea un turneu național în Austria. Sărbătorile mă vor găsi cântând. Să fie într-un ceas bun și cu multă energie”, mărturisește soprana, în interviul pentru VIP Magazin.

Foto: VIP Magazin