În aprilie 2023, se vor folosi 5 sărbători consecutive pentru a trage concluzii despre o posibilă săptămână de lucru de 4 zile și 32 de ore de muncă. Coincidențele calendarului 2023 au făcut ca Valencia să fie primul oraș spaniol care a repetat săptămâna de lucru de 4 zile în întregime în cursul următoarei luni de aprilie.

Plenul Consiliului Local va aproba în curând declararea zilei de 24 aprilie ca sărbătoare pentru a compensa ziua de San Vicente Mártir, care cade duminică, 22 ianuarie, anul viitor. În acest fel, Valencia va avea 5 săptămâni consecutive cu cel puțin o vacanță pentru a repeta săptămâna de lucru de 4 zile și 32 de ore.

În 2023, luna aprilie va reuni sărbătorile Vinerea Mare (7 aprilie, sărbătoare regională), Luni – Paștele (10 aprilie, sărbătoare regională), San Vicente Ferrer (17 aprilie, sărbătoare locală) și 24 aprilie (nouă sărbătoare, Luni). La aceste zile nelucrătoare trebuie să adăugăm Ziua Muncii (1 mai).

Săptămâna de lucru de 4 zile datorată acestor sărbători ar fi după cum urmează:

  • Din 3 până în 6 aprilie (de luni până joi)
  • De la 11 la 14 aprilie (marți până vineri)
  • De la 18 la 21 aprilie (marți până vineri)
  • Din 25 până în 28 aprilie (marți până vineri)
  • Din 2 până în 5 mai (marți până vineri)
    Această măsură va permite tragerea de concluzii consistente cu privire la adecvarea acestei formule de muncă.

De luni de zile, Consiliul Municipal din Valencia a lansat ideea de a iniția un proces de dialog cu toate entitățile implicate pentru a pune la încercare această măsură de conciliere și care a fost susținută în luna mai a anului trecut la primul Summit internațional privind reducerea timpului de lucru și Ziua Muncii de patru zile, organizată de Generalitat Valenciana.

Distribuie articolul: