Ce ar fi Crăciunul fără un iluminat care luminează străzile și orașele Spaniei? Spiritul Crăciunului a ajuns la EscapadaRural și v-am propus să vă recomandăm patru orașe  care se aprind în aceste date magice și pe care nu trebuie să le ratați. 

Orașul Vigo (Galicia)

Dacă vorbim despre luminițele de Crăciun, este inevitabil să începem această călătorie prin Vigo. Dacă există ceva cu care se laudă primarul acestui oraș din Galicia, este că este cel mai faimos iluminat de lumini din Galiția (la înălțimea New Yorkului) și care primește în fiecare an mii de curioși care mor de nerăbdare să le vadă. .

Pentru acest 2022, Crăciunul la Vigo vine încărcat cu 11 milioane de lumini LED răspândite pe peste 400 de străzi ale orașului (60 mai multe decât anul trecut). Luminile vor rămâne aprinse de la 18:30 la 00:30, cu excepția Ajunul Crăciunului sau a Revelionului, care vor fi aprinse până la ora 02:00. Destul de spectacol!

Puebla de Guadalupe (Cáceres)

Am plecat din Vigo pentru a călători în Cáceres, mai precis în orașul La Puebla de Guadalupe. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania, deoarece din 1993 este declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO, datorită, printre altele, celebrei (și frumoasei) sale mănăstiri.

De parcă nu ar fi fost suficient, în perioada Crăciunului, Puebla de Guadalupe se împodobește și își împodobește orășelul cu mii de becuri, obținând o imagine de basm, mai exact cu peste 100.000 de becuri și 367 de motive luminoase, pe lângă 12.400. metri de ghirlande. Și toate acestea, fără a uita de concertele și paradele festive care luminează zilele locuitorilor săi în aceste date magice.

Estepa (Sevilia)

Cu siguranță, numele acestui oraș sevilian vă sună familiar, deoarece este cunoscut în întreaga lume pentru polvoronele, mantecados și marțipanele sale. Începând cu septembrie, 22 de fabrici de prăjituri și prăjituri scurte din acest oraș din Sierra Sur produc cele peste 16.000 de tone de dulciuri care vor umple mesele caselor spaniole.

Atenție însă, pentru că Estepa organizează și un număr nesfârșit de activități de care să se bucure familia în aceste date și de la sfârșitul lunii noiembrie are deja iluminatul mitic de Crăciun care, ca întotdeauna, este de obicei primul municipiu din Sevilla care îl aprinde. . Dacă vă decideți să faceți o evadare, nu ratați ocazia de a vizita emblematica sa fabrică La Estepeña. O să-ți placă!

Torrejon de Ardoz (Madrid)


În cazul în care ne gândim să facem o evadare în Madrid, Torrejón de Ardoz este opțiunea noastră preferată. Și este că acest municipiu din Madrid a devenit prima Capitală Europeană a Crăciunului și a fost declarat Festival de Interes Turistic pentru calitatea, originalitatea și moștenirea sa culturală.

Veți putea explora o pădure de stele care uimește prin iluminarea ei senzațională. Este o esplanada de copaci de care atârnă stele iluminate, creând o adevărată atmosferă de fantezie, precum și bucurându-se de un spectacol strălucit de lumină muzicală de la Poarta Magică. Planul perfect pentru o escapadă în familie!

Distribuie articolul: