Persoanele care găzduiesc refugiați din Ucraina vor primi a doua rundă de ajutor financiar în sumă de 3.500 de lei.

Așadar, Primăria Municipiului Chișinău informează că Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM) va acorda o a doua rundă de ajutor financiar familiilor din Chișinău care găzduiesc refugiați din Ucraina, pentru a le ajuta la reducerea poverii costurilor suplimentare legate de produse alimentare și alte nevoi esențiale.

Conform sursei cea de-a doua rundă va viza gospodăriile deja înregistrate care au primit ajutor financiar în prima rundă, precum și familii noi care găzduiesc în prezent doi sau mai mulți refugiați mai mult de o săptămână. PAM și partenerii săi de cooperare vor lucra îndeaproape cu autoritățile și comunitățile locale pentru a verifica familiile înregistrate, precum și pentru a identifica și înregistra noi familii care găzduiesc în prezent refugiați.

În prima rundă, cel puțin 10.471 de familii din Republica Moldova au primit ajutor financiar în valoare de 3.500 de lei (190 de dolari), transferați acestora în perioada aprilie-mai 2022. A doua rundă va constitui aceeași sumă (3.500 de lei) și este preconizată să fie transferată pentru ultima săptămână a lunii iunie.

„Scopul nostru este să ne asigurăm că familiile din Moldova au sprijin pentru a satisface nevoile esențiale, inclusiv cele de hrană. Inițial intenția era să se ofere un ajutor financiar unic, însă evaluările noastre la nivel de gospodării, după prima rundă, indică faptul că în rândul populației din Moldova există costuri în creștere asociate nevoilor de bază. Trebuie să ne asigurăm că acestea sunt protejate și nu sunt forțate să facă alegeri dificile”, a declarat Douglas Mercado.

Conform informațiilor, familiile deja înregistrate și verificate vor primi un SMS de la Western Union prin care vor fi anunțate să ridice a doua rundă de numerar de la cea mai apropiată sucursală. Familiile vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a-și ridica suma.

În alte regiuni ale Republicii Moldova, familiile se înregistrează personal la primăriile din localitate în perioada 6 – 20 iunie.

Pentru mai multe informații sau asistență la înregistrare, cetățenii sunt îndemnați să apeleze la Linia fierbinte – 0 800 108 90

Sursa: chisinau.md

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

Distribuie articolul: