Serviciile municipale au intervenit pe fiecare stradă din Chișinău pentru a lichida consecințele furtunii de ieri seara, care a adus multe pagube în capitală. Echipele vor lucra intensiv și astăzi. Despre aceasta a anunțat pe pagina de Facebook primarul Ion Ceban, care a precizat că pe parcursul nopții s-a lucrat la înlăturarea celor mai eminente pericole.

Dragi cetățeni, rog să fiți atenți pe străzi sau prin curți până serviciile municipale vor interveni pe fiecare stradă. Copaci smulși, crengi rupte, cabluri doborâte și acoperișuri deteriorate. S-a muncit toată noaptea pentru a debloca drumurile și a înlătura cele mai eminente pericole. Persoanele care au avut de suferit au fost ajutați și transportați la spital, sunt și decese, din păcate. După inspecția în teren, toți responsabilii sunt întruniți în ședință.  Se va lucra în continuare pentru a înlătura consecințele furtunii de ieri care în mare parte a afectat sectorul Rîșcani și Ciocana”, a scris pe pagina sa de Facebook Ion Ceban.

UPDATE

Trei zile, acesta este termenul pe care l-a oferit primarul capitalei, Ion Ceban, serviciilor municipale, pentru a fi înlăturate consecințele ploii. Anunțul a fost făcut în cadrul unei ședințe matinale, care a avut loc în dimineața zilei de 10 august, la primărie.

Toate preturile se mobilizează în sectorul Râșcani și o parte din sectorul Ciocana. Va fi stabilit un număr de străzi pe care fiecare pretură le va lua în gestiune. Aveți exact trei zile pentru a face curat”, a declarat Ion Ceban.

De asemenea, edilul a făcut din deget Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru că nu a atenționat despre precipitațiile abundente de ieri-seară.

Ion Ceban a mai menționat că la ora 13:00 va fi convocată ședința Fondului de Rezervă, în cadrul căreia se va aloca, în prima etapă, 2,5 milioane de lei, pentri necesitățile care urmează a fi evaluate.

Citește și Mai mulți copaci din Capitală s-au prăbușit peste automobile, blocurile au fost inundate, iar străzile înghițite cu apă  (Foto/Video) 

Sursa: www.facebook.com/Ion.Ceban.public

Distribuie articolul: