Pentru a marca cei 76 de ani de activitate, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova va organiza, în perioada 19-22 octombrie 2021, mai multe evenimente frumoase. Evenimentul principal îl constituie Conferința științifică anuală cu genericul Cercetarea în biomedicină și sănătate: calitate, excelență și performanță.  

În data de 19 octombrie vor avea loc două lansări de carte: Esențialul în infecția COVID-19 la copii, autori: Eva Gudumac, Svetlana Șciuca, Emil Ceban ș.a., și Constantin Ețco, Magul din Țara gorunilor, autor – Liviu Belâi, care vor fi organizate în regim on-line cu transmisie live.

La 20 octombrie, ora 12:00, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină va organiza un flashmob cu genericul Happy Birthday, Alma Mater, în fața Blocului didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165).

Conferința științifică anuală va fi inaugurată miercuri, 20 octombrie, ora 13:00, și va integra viziuni interdisciplinare extinse, cu tangențe ale medicinei și alte domenii, și va pune accent pe comunicarea și colaborarea cu savanți și specialiști notorii. Conferința include patru prelegeri magistrale State of the Art Lectures, ținute de profesori invitați de peste hotare, specialiști renumiți în domeniu.

Joi, 21 octombrie, în prima jumătate a zilei, se vor desfășura sesiunile în secții pe profil tematic, în regim on-line. La 22 octombrie, tinerii medici vor participa la cursuri educaționale și workshopuri medicale, inclusiv la 4 cursuri off-line organizate la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală. În a doua parte a zilei, va avea loc ședința extinsă a Senatului universitar și Gala Laureaților, începând cu ora 16:00.

De asemenea, în cadrul Zilelor Universității vor fi organizate diverse competiții sportive și manifestări culturale. Totodată sunt preconizate expoziții virtuale ale realizărilor în domeniul cercetării și inovării în anul 2020-2021: publicații didactice și științifice, postere electronice, obiecte de proprietate intelectuală, participări la târguri și expoziții internaționale etc.

Sursa: relatiipublice.usmf.md