Celebra soprană din Republica Moldova, Valentina Nafornița, a urcat ieri pe scena Palatului Republicii și a reușit, ca de fiecare dată, să înduioșeze inimile la o mulțime de oameni prezenți în sală, atât prin vocea puternică, cât și prin împlicarea sa în diverse cauze nobile. A urmat, apoi, un duet de excepție alături de băieții din band-ul Alex Calancea, împreună, unindu-și forțele întru susținerea acțiunilor caritabile – cea de a ajuta copiii din Moldova să trăiescă acolo unde îi este cel mai bine – acasă, în familie.

Evenimentul a început cu un minut de reculegere pentru prințesa Marina Sturdza, cea care a fost implicată în această misiune încă de la prima ediție a Galei Generozității, alături de alte personalități marcante care au susținut această cauză și au făcut ca destinul multor copii, inclusiv ai celor din Republica Moldova, să se schimbe spre mai bine. Acesta este obiectivul de bază al Misiunii Internaționale „Hope and Homes for Children”, reprezentată în țara noastră de organizația „Copil, Comunitate, Familie”.

„Fiecare dintre dvs. ați contribuit să aducem acasă sau să reușim să menținem în familie circa 80 de copii. Vom lucra cu ei imediat ce vom obține rezultatele de la Gala Generozității. Copii care de multe ori au nevoie de lucruri extrem de simple, de bază chiar: lemne de foc, îmbrăcăminte sau medicamente. Noi nu putem face minuni sau schimba destine radical, dar putem răspunde la niște nevoi de bază, să realizăm visele modeste și inocente ale copiilor, pentru ca atunci când vor deveni maturi să înțeleagă că am avut grijă și ne-a păsat de ei”, a afirmat Liliana Rotaru, președinte CCF Moldova.

Generozitatea a fost frumos combinată cu cultura. Astfel, printre primii în scenă au ieșit corul de copii ”Lia Ciocârlia” care împreună cu Orchestra Națională de Tineret a Moldovei și dirijorul spaniol Jorge Navarro au încântat publicul cu o melodie de suflet. O apariție gradioasă a avut-o, desigur, Valentina Naforniță. Soprana a uimit printr-un recital excepțional. Ea a fost acompaniată de soțul său, baritonul Mihail Dogotari. Momentul care, la sigur, a rămas în amintirea tuturor, este duetul pe care soprana l-a avut cu Alex Calancea Band. Ei au reușit să îmbine cu brio muzica rock cu cea clasică.

Spiritul generozității a fost continuat de principalul partener al Galei, Fundația Felicia, printr-o cină la un restaurant select din capitală, acolo unde a avut loc și o licitație, care a adunat câteva mii de euro.

Citește și: Poza sopranei Valentina Naforniță în dimensiuni reale „s-a plimbat” ieri printr-un mall din Chișinău (Foto)

Gala Generozității este un eveniment anual major, moderat la această ediție de jurnalista Sorina Obreja. Este organizat anual de către CCF Moldova, al cărei patron este Valentina Naforniță.

Foto: Dima Iacovlev