Un flashmob de promovare a evenimentului de caritate anual Gala Generozității a avut loc ieri, 15 noiembrie, în incinta Centrului Comercial Shopping MollDova.

Un banner de dimensiuni reale cu Valentina Naforniță, a fost pregătit pentru ca cei prezenți să se fotografieze alături de el, iar ulterior, aceste poze, să fie încărcate pe rețelele sociale cu #galagenerozitatii.

Scopul instituției care organizează acest eveniment este de a păstra copii acasă, alături de părinții lor, unde să aibă parte de dragoste și susținere, mai ales în perioada sărbătorilor de Crăciun, dar și în general, pe tot parcursul anului.

„Gala Generozității este un eveniment de caritate organizat de instituția „Copii, comunitate, familie” și are drept scop colectarea banilor pentru a ajuta familiile care sunt în pericol de a-și plasa copii în instituții”, a declarat Otilia Drăguțanu, membru al echipei de organizare.

A patra ediție a Galei Generozității va avea loc pe 1 decembrie, la Palatul Republicii, cu începere de la ora 17:00.

Citește și: Valentina Nafornița a debutat la Opera din Paris. Presa franceză: „O voce plină de culoare și strălucitoare”

„Astăzi organizăm un flashmob pentru a promova un eveniment extraordinar pe care-l desfășurăm a patra oară. Anul ăsta, cauza evenimentului va fi susținerea copiilor și familiilor care riscă să fie separați, copiii care riscă să fie luați din familie și să trăiască în orfelinate sau în case de copii. Vocea de aur a Moldovei, Valentina Naforniță, va fi cea care va încânta publicul. O face an de an, pentru că îi este scumpă țara, îi sunt scumpi copii de acasă, le înțelege dificultățile și știe ce are nevoie fiecare copil – o familie și o copilărie fericită”, a afirmat Liliana Rotaru, Director CCF Moldova.

În fiecare an, Gala Generozității este organizată pentru a susține programele CCF Moldova, ce își propun ca fiecare copil să trăiască într-un mediu familial, iar soprana Valentina Naforniță, care din 2012 este patronul CCF Moldova/HHC Marea Britanie în Moldova, reușește prin vocea ei să transmită publicului larg atât mesajul cultural, cât și cel social.

 „În acest an banii colectați vor susține familiile social-vulnerabile, de a nu-și abandona copii, să încerce să le ofere dragoste și îngrijire în mediile familiale. În fiecare an avem același concert cu Valentina Naforniță, iar la fiecare ediție aducem o noutate. În acest an se pregătesc surprize din partea artiștilor, dar scopul mereu este același – de a susține copiii într-un mediu familial propriu sau într-o familie alternativă sau de tip familie. Iar pentru că avem nevoie de o voce care ar fi mult mai auzită decât vocile noastre, Valentina Nafornița este cea mai potrivită să facă acest lucru”, a spus Tatiana Codreanu, organizator evenimente CCF Moldova.

Valentina Naforniță este ambasadoarea Instituției „Copii, comunitate, familie”, iar prin intermediul Galei Generozității îi adună pe toți la un concert unic. De data aceasta, se va face o combinație interesantă din muzica clasică, va cânta Valentina și Alex Calancea Band și muzică modernă.

Citește și:  Gala Generozității 2016 a adunat cele mai nobile suflete. Valentina Nafornița: „Îmi pasă de copiii noștri”

În fiecare an, Gala Generozității se organizează în perioada de toamnă spre iarnă, în funcție de programul cântăreței de operă Valentina Naforniță.