Specialiștii în dermatologie avertizează oamenii cu privire la potențialele pericole ale manichiurii cu gel, spunând că lămpile UV pot expune oamenii la un risc mai mare de aparițe a cancerului. Iată de ce ar putea cauza unghiile cu gel apariția cancerului și ce ar trebui să faci pentru a evita acest risc!

Unghiile cu gel care folosesc lumina UV ar putea duce la apariția cancerului

Te dai cu loțiune cu protecție solară atunci când ieși din casă, dar probabil că nu te gândești la cancerul de piele atunci când te duci la salon să-ți faci unghiile cu gel. Acum, doctorii au transmis un nou avertisment, după povestea unei tinere cu privire la manichiură și melanom. Karolina Jasko, în vârstă de 20 de ani, se pregătește să participe la competiția Miss USA Pageant. Drumul care a dus la încoronarea sa ca Miss Illinois USA face parte din povestea sa de viață. Degetul său mare dezvăluie cicatricile cancerului de piele. Karolina avea o linie neagră verticală pe unghie, pe care nu o observase niciodată, pentru că avea acrilic pe unghii. A mers la doctorul său pentru un control, iar la vârsta de 18 ani a fost diagnosticată cu melanom. Medicul i-a spus că a făcut cancer probabil din cauza unghiilor făcute la salon, cu acrilice din lumină. Lumina despre care vorbește doctorul este un dispozitiv care emite raze UVA pentru a stabiliza manichiura cu gel.

Indiferent dacă este vorba despre bronzare la solar, lămpi UV sau bronzat la lumina soarelui, toate acestea pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii și crește riscul apariției cancerului de piele. Karolina a fost, de asemenea, expusă unui risc mai mare pentru că avea un istoric al familiei cu melanom. Însă toată lumea ar trebui să ia măsuri de precauție atunci când merge la salon.

1.Folosește protecție solară pe mâini

Utilizează protecție solară care are un agent ce blochează precum oxidul de zinc sau dioxidul de titan. Asigură-te că acoperi toată pielea cu această loțiune!

2.Poartă mănuși de protecție

Unele saloane furnizează aceste mănuși de protecție, însă le poți comanda și online.

Pentru Karolina, povestea cu melanomul a devenit parte din prezentarea sa ca Miss Illinois USA. La Miss USA, aceasta speră să aducă în prim-plan problema serioasă a cancerului de piele.

Potrivit unui raport publicat de Academia Americană de Dermatologie, expunerea la lumină UV în timpul manichiurii cu gel ar trebui să dea de gândit tuturor, dar mai ales persoanelor care sunt foarte sensibile la lumina UV.

Deși razele UVA nu ard pielea ca razele UVB, acestea penetrează pielea și deteriorează ADN-ul și colagenul, ceea ce poate duce la îmbătrânire prematură și creșterea riscului de cancer de piele.

O concepție greșită a oamenilor este că lămpile cu LED oferă o opțiune mai sigură la saloanele de unghii, dar și acele lămpi emit lumină UVA.

Doza de ultraviolete pe care o primești în timpul unei manichiuri cu gel este mică, dar este intensă. De-a lungul timpului, această expunere intensă se poate acumula și cauza leziuni cutanate. Pentru mulți pacienți, unghiile cu gel le pot schimba viața.