Viktor Orban, premierul ungar, a dat asigurări că este alături de România privind aderarea la spațiul Schengen, scrie romanialiberă.ro. Prim-ministurl Orban afirmă că decizia ca România să nu intre în Schengen a fost una greșită și trebuie corectată cât mai rapid.

În context, acesta a menționat și despre proiectul de energie, care va fi semnat la București pentru că „trebuie să fii rock and roll să construiești un asemenea cablu pe sub mare”.

„Am venit la București după 8 ani și văd dezvoltarea din această perioadă, îmi felicit prietenii din România. Această dezvoltare justifică parteneiratul și intrarea României în Schengen, decizia în cadrul UE a fost greșită și ar trebui corectată. România ar trebui să fie inclusă în Schengen cât de curând. Îmi asigur prietenii din România că pot conta pe acest subiect pe țara noastră. Avem un război într-o țară vecină și cu România și cu Ungaria, avem o criză energetică, avem probleme cu prețurile, toate economiile europene luptă cu inflația, liderii europeni au decis să se rupă de economia rusească. În acest timp, în Statele Unite avem un serie de măsuri de protejare a economiei cum nu am mai văzut în trecut,” a declarat premierul ungur, Viktor Orban.