Acum rețelele de socializare au o influență foarte mare. Dacă ai nevoie de o informație o poți obține și fără a căuta pe Google, trebuie doar să urmărești persoane potrivite pe Instagram. Îți este greu să alegi următoarea destinație pentru călătorie? Uite că datorită influencerilor devine ușor. 

Călătoriile ne învață lucruri noi, nu doar despre lume și diferitele sale culturi, dar și despre noi înșine. De aceea, deplasările sunt mereu binevenite și nu contează sezonul. Totodată, alegerea locului potrivit este un factor foarte important.

Iată unde au călătorit influencerii de la noi:

Valeria Lungu – Capadoccia, Turcia

Cappadocia este regiunea situată în inima Anatoliei, la 733 km de Istanbul, între Kayseri și Aksaray, în apropierea orașului Nevșehir. Acolo vei vedea peisaje spectaculoase, vei putea zbura cu balonul cu aer cald și vei vedea sute de orașe antice subterane. Derinkuyu și Kaymakli sunt cele mai vizitate orașe subterane.

Lilu Ojovan – Mărcăuți, Stânga Nistrului, Moldova

Vei avea o drumeție superbă spre mai multe locuri panoramice nemaipomenit de frumoase. Aici vei întâlni natura așa cum a fost creată, vei descoperi zone care practic nu au cunoscut picior de om. Nu vor lipsi nici plăcintele proaspete de casă, cu un pahar de vin gustos. Tot acolo, vei vedea și Peștera cu lilieci.

Costețchi Daniela – Istanbul, Turcia

Vizita la Istanbul te va fascina din toate punctele de vedere. Preparatele delicioase, istoria controversată, bazarurile încărcate, palatele somptuoase, reședințele de lux, Bosforul, muzeele și restaurantele te vor încânta. Orașul fascinează prin patrimoniul său cultural și arhitectural, prin arome și texturi, prin combinația subtilă dintre trecut și viitor.

Ana Pîrlog – Acropola din Atena

Acropola din Atena este o mare capodoperă a lumii. Ansamblul Acropolei este unul dintre cele mai cunoscute monumente arhitecturale ale Greciei. Totodată, constituie simbolul măreției a artei greceşti din perioada clasicismului. Dacă îți place istoria, acest loc este potrivit și pentru tine.

Gabriela Damir – Roma, Italia

Roma, orașul etern, este o destinație de călătorie de top în Italia cu multe atracții interesante. Este un oraș vibrant și plin de viață, cu amintiri ale trecutului său bogat. Vizitatorul întâlnește monumente vechi, clădiri și fântâni medievale și renascentiste, și desigur muzee impozante. Vei rămâne uimit/ă de istoria Romei.

Mia Beschieri – Cinque Terre, Italia

Cinque Terre este paradisul italian. E situată în bazinul meditaranean pe o porţiune din Coasta Rivierei italiene. Practic, zona este formată din 5 orăşele mici (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza şi Monterosso al Mare) amplasate pe stâncile mării şi formază un peisaj unic, cu ziduri de piatră, cărări întortocheate şi cele mai frumoase plaje din regiune.

Anastasia Iacub – Domul din Milano

Domul din Milano este simbolul orașului, fiind al treilea edificiu bisericesc romano-catolic ca mărime din lume, după Bazilica San Pietro din Roma și Catedrala din Sevilla. Domul are o înălțime de 157 m, iar cele 135 turle îi oferă un aspect răvășitor.

Marinela Bezer – Toscana, Italia

Toscana este situată în partea centrală a Italiei. Este renumit pentru dealurile sale pitorești, orașe cu cele mai bogate moșteniri culturale, plaje curate și necropole etrusce. Vei vedea coasta mării, țărmurile stâncoase, cariere de marmură, podgorii nesfârșite, peisaje rurale și orașe necropole ale misterioșilor etrusci.

Scrie-ne în comentarii dacă dorești să publicăm și a doua parte a articolului.

Distribuie articolul: