Doliu în lumea filmului din România. O mare actriță a trecut în neființă în dimineața zilei de 30 iulie.

Marea actriţă Florina Cercel, care în tinereţe era considerată una dintre cele mai frumoase românce, a murit în această dimineaţă, după ce mai mulţi ani s-a luptat cu o boală foarte gravă: cancerul pulmonar.

În luna ianuarie a acestui an, Florina Cercel împlinise 76 de ani, iar jurnaliştii de la Click, aminteau atunci că actriţa a scris în cartea sa că primul ei soţ, doctorul Perian Ioan Liviu, a murit la doar câţiva ani după nuntă, de cancer bronho-pulmonar.

Florina Cercel se căsătoriseră în 1967, iar soţul ei a murit în 1972, aceasta fiind cea mai mare dramă pe care o trăise actriţa.

La acea vreme, actriţa avea doar 29 de ani: „În opt luni a murit. Nu am mai urcat pe scenă, acolo, la Timişoara, de atunci, din 9 mai 1972. Bebe, aşa îl alintam, a murit în septembrie, la 40 de ani. Eu aveam doar 29 de ani şi a fost nedrept“.

Cu Perian Ioan Liviu, Florina Cercel a rămas gravidă, însă la şase luni a pierdut sarcina, din cauza unui turneu lung şi obositor: „Aş fi avut azi un băiat. Aş fi dorit să fiu mamă. Am o rezervă necheltuită de iubire faţă de copii“.

Născută pe 28 ianuarie 1943, la Piatra Neamţ, Florina Cercel a avut peste 100 de roluri în filme şi piese de teatru, fiind recunoscută de publicul larg datorită rolului din „Gaiţele“, dar şi drept Spania din „Inimă de ţigan“ şi „Regina“.

SURSA

Distribuie articolul: