Aproximativ cu un an în urmă, celebra Serena Williams a devenit mamă pentru prim oară. Din acel moment, Serena a început să se exprime asupra mai multor subiecte sociale care reprezintă un nivel crescut de interes în rândurile oamenilor. De data aceasta, Williams a accentuat despre cât de important este ajutorul soțului când este vorba de creșterea unui copil, aceasta a mai menționat și despre prelungirea concediului de maternitate.

Williams a dat de înțeles că, în cuplul lor, soțul este cel care o ajută și-i oferă susținere de fiecare dată când aceasta are nevoie. Se pare că Alexis Ohanian, etse un soț iubitor și un tată grijuliu care este gata să ofere tot timpul necesar familiei lui. Cu toate acestea, Serena continuă să susțină ideea conform căreia concediul de maternitate ar fi trebuit prelungit.

 

„Lucrul acesta este extrem de important… Să fii mamă nu este deloc ușor. Am un job, și ca să le reușesc pe toate, îmi planific foarte minuțios graficul. Nu-mi este clar, cum o femeie poate să iasă la lucru la doar două săptămâni după naștere. Acest lucru este imposibil. Eu nu aș fi reușit”, subliniază sportiva.

Concediul pentru îngrijirea copilului este important pentru ambii părinți… Mama are nevoie de susținere… Dar, din păcate, inechitățile în societate, privind acest subiect vor persista mereu… ”

Soțul ei scrisese, anterior, un articol pentru New York Times în care spunea că a luat 16 săptămâni de concediu plătit pentru tați pentru a-și ajuta soția.

Sursa: Spletnik.ru

Distribuie articolul: