Gheorghe Luchița, fiul unui cuplu care crește cele mai frumoase lalele în satul Bardar, a renunțat la un serviciu bine plătit în SUA ca să revină acasă. Avea un plan - să crească nuferi, citim într-un material publicat de Ziarul „Timpul”.

Gheorghe s-a îndrăgostit de aceste flori pe când era în Florida.

„Paradoxal, în SUA avem un salariu bun, dar nu aveam libertate. Nu m-am putut obișnui cu regimul de a pierde zilnic opt ore din viață la birou și de a chefui în weekend, pentru că altceva nu prea aveai ce face. Îmi lipsea libertatea de a fi stăpânul pe propriul pământ, avantaj pe care în Republica Moldova oricine îl poate avea”, explică tânărul pentru timpul.md.

capture-20170620-095610

Reîntors în țară, Gheorghe a mărit balta construită inițial pentru a uda plantațiile de lalele și a început a căuta nuferi pentru a-și realiza visul. Pe cei mai mulți, circa 30 de soiuri, i-a găsit la Tiraspol. Gheorghe a mai construit pe lac o mică insulă, pe care va apărea un hotel, cu acoperiș transparent de unde vor putea fi admirate stelele, iar mai apoi o plajă.

„Pentru că nu am putut trăi fără insulă, mi-am făcut-o acasă. Acum urmează să înalț pe această insulă, care aparent pare mică, un hotel din lemn cu acoperiș transparent. Va fi construit după modelul locuințelor chinezești, compact și funcțional. Mai apoi, sper să extindem fermă și să amplasăm o mică plajă. Iar la bătrânețe când nu voi mai putea munci, voi primi aici turiști. Mi-am creat viața la care am visat acasă cu propriile mâini și pot spune cu certitudine că sunt fericit. Oamenii pleacă în străinătate pentru că nu au nimic frumos în țară, pe mine această baltă mă ține legat de casă”, precizează Gheorghe.

Sursa: timpul.md

Distribuie articolul: