„Prin atitudinea și replicile pline de savoare ale unei adolescente abandonate de părinți și prieteni, aduse în pragul disperării și al autodistrugerii, sunt puse la stâlpul infamiei personajele reprezentative ale acestei societăți ostile”, se notează pe pagina Teatrului Național „Satiricus I.L.Caragiale”. Despre ce spectacol de la „Satiricus” vorbește regizorul și când poate fi vizionat în regim online, în acest weekend.

30.05.2020 – PUȘTOAICA DE LA ETAJUL 13, SAU DRAGĂ SOCIETATE de Mircea M. IONESCU, #ONLINE pagina oficială de Facebook a Teatrului

Spectacolul „Puștoaica de la etajul 13 sau Dragă societate…” (regie Sandu Grecu, artist al poporului) vine să ia în răspăr o societate depravată și coruptă, cu guvernanți incapabili și cetățeni lipsiți de scrupule, cu toate tarele și perversiunile aduse de valurile așa-zisei capitalizări… Prin atitudinea și replicile pline de savoare ale unei adolescente abandonate de părinți și prieteni, aduse în pragul disperării și al autodistrugerii, sunt puse la stâlpul infamiei personajele reprezentative ale acestei societăți ostile: Polițistul, Judecătorul, Medicul, Sora medicală șefă, Antrenorul și însuși Președintele republicii… Aceasta e societatea noastră de azi, iar spectacolul e o oglindă fidelă a ei.

31.05.2020 – MIGRAAAANȚI sau PREA SUNTEM MULȚI PE NENOROCITA ASTA DE BARCĂ de Matei Vişniec, #ONLINE pagina oficială de Facebook a Teatrului

„Sunt 1,2 milioane de persoane care au venit din Orientul Apropiat, au trecut marea și au venit în Europa. Europa, de la al Doilea Război Mondial încoace, niciodată nu a fost confruntată cu un astfel de flux de imigranți. Am cules lucruri uluitoare despre ce se întâmplă în cursul traversărilor respective și am dat, la un moment dat, peste o poveste care mi s-a părut și ea demnă de a fi tratată într-o piesă”, a spus Matei VIȘNIEC, dramaturg.

„Având la dispoziție un text dramatic atât de actual, incitant, valoros sub toate aspectele, am muncit cu multă pasiune și dăruire asupra acestui spectacol – premieră absolută în spațiul românesc (România, Moldova). Cu siguranță, e o lucrare teatrală neordinară ca stilistică scenică, dar și ca mesaj artistic, publicistic, filozofic, abordând o temă deosebit de stringentă a lumii contemporane. Ne dorim ca acest spectacol să aibă impactul scontat asupra publicului, constituind un veritabil eveniment teatral în arealul românesc”, mărturisește Sandu GRECU, regizor.

Spectacole realizate de Sandu GRECU.

Vizionarea spectacolelor difuzate online, pe pagina oficială de Facebook a teatrului, este gratuită. Teatrul Național „Satiricus I.L.Caragiale” nu percepe bilet pentru evenimentele difuzate pe internet.

Aveți grijă de voi și de ai voștri!