Soldatul rus Vasile Spijavcu, care se spune că ar fi moldovean a murit în războiul din Ucraina. Potrivit newstula.ru, băiatul ar fi originar din Moldova, din Bălți, iar activitatea s-a în cadrul armatei din Tula a început acum câțiva ani, când s-a mutat cu familia în Rusia. Acesta a fost îngropat la cimitirul din oraș la data de 7 iunie.

Conform sursei, soldatul, originar din Moldova, din Bălți, era căsătorit și avea doi copii.

Ceremonie de rămas bun pentru soldatul de gardă, în vârstă de 35 de ani, Vasile Spijavcu, a avut loc la data de 7 iunie, la cimitirul militar din Tula. Pe lângă rudele sergentului, la ceremonia de rămas bun au participat autoritățile ruse.

La sfârșitul lunii mai un alt tânăr, originar din Moldova, ce lupta de partea Rusiei a murit în timpul confruntărilor militare din Ucraina. Petr Cojocari avea 24 de ani. Tânărul era originar din Ceadîr-Lunga. Acesta a absolvit facultatea în 2018, după care a făcut serviciul militar pe bază de contract.

Sursa: newstula.ru

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

Distribuie articolul: