Petru Glavan este student al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Face sculptură, iar grație unui proiect organizat de o fabrică de bere de la noi, a câștigat oportunitatea de a turna în bronz un vis de al său. El și iubita sa Natalia visau să își cumpere câte un longboard și să se plimbe cu ele în parcul Valea Morilor, lângă care au locuit o vreme. Astăzi există doar visul și statuile care îi reprezintă pe ei doi. 

„O să vedeți că nu ne seamănă leit personajele din parc. Mie mi-a fost greu să îmi fac un autoportret, transpunându-mi propriul chip în plastilină, materialul în care am cioplit. Cât despre Natalia, îmi displăcea gândul că jumătate din Chișinău ar putea să o recunoască, să pună mâna pe ea (adică pe sculptura care ar reprezenta-o) și să facă poze. Am păstrat doar câteva trăsături de-ale noastre.”

Noaptea trecută au fost instalate statuile care reprezintă iubiții, iar la primăvară vor apărea un cățel și un skateboard.

„Nu am instalat câinele și skateboard-ul, deoarece sunt figurine mult prea ușoare, care pot fi smulse din pământ de vandali. Le vom monta la primăvară, când parcul va fi aglomerat. Inaugurarea compoziției în formula existentă se va face luni, 25 decembrie, la ora 14.00.”

Să știți că și cățelul nu este un personaj inventat. Câinele există în realitate, este animalul de companie al ambasadorului Poloniei la Chișinău și i s-au făcut în jur de 20 de poze, astfel încât autorul lucrării să îi reproducă trăsăturile cu maximă precizie în plastilină.

Figurinele au fost turnate în bronz de către sculptorul Veaceslav Jeglițchi. Probabil v-ați dat deja seama că găsiți sculpturile lângă scările ce duc spre Rotonda din Parcul Valea Morilor. Precizăm că această compoziție se vrea un îndemn la mișcare și sport, așa că vă încurajăm și noi să îi dați curs. Selfie-urile cu statuile din parc sunt binevenite!