Potrivit nordnews.md, un profesor din municipiul Edineț este suspectat de pedofilie. Victimele bărbatului ar fi cel puțin trei elevi de-ai săi. Suspectul a fost reținut de oamenii legii. 

Conform sursei citate, denunțul pentru acest caz a fost înregistrat acum cinci zile. Imediat, oamenii legii au pornit o cauză penală pe numele profesorului în vârstă de 45 de ani. 

„Procuratura raionului Edineț a pornit o cauză penală în urma unei sesizări parvenite de la un părinte cu privire la pretinse acțiuni violente cu caracter sexual în privința unei persoane care nu are vârsta de 14 ani. Cu ajutorul ofițerilor de investigație sunt informații că sunt implicate mai multe victime care urmează a fi identificate”, a declarat Vitalie Lungu, Procuror din Edineț.

Bărbatul predă vioara la Casa de Creație a Copiilor din Edineț deja de cinci ani. Acesta locuiește în satul Bleșteni și a rămas văduv acum zece ani. Vecinii spun că acesta este un om cumsecade și săritor la nevoie.

„Au fost efectuate percheziții atât în biroul de serviciu, cât și la domiciliul acestuia. Au fost ridicate telefoane mobile, câteva laptopuri și alte obiecte care prezintă interes pentru cauză”, a declarat Alexandru Cepoi, ofițer de urmărire penală.

„Nu e posibil așa ceva. Eu îl cunosc de mulți ani și nu am observat nimic. Cei care fac asta se cunosc”.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă de la 10 la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Sursa: NORD NEWS

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: