Un pasager care a zburat cu un avion de pe cursa Chișinău – Moscova a fost diagnosticat  cu coronavirus. Presa rusească scrie că bărbatul s-ar fi întors din Italia, cu escală pe aeroportul din Republica Moldova, pe data de 24 februarie. Bărbatul ar fi internat și izolat într-o boxă specială, unde urmează tratamentele corespunzătoare, relatează AGORA.md.

De cealaltă parte, Ministerul Sănătății de la Chișinău subliniază că Punctul Focal Național nu a fost informat oficial de autoritățile din Rusia, despre acest lucru:

„Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM și Misiunilor Diplomatice, am făcut o solicitare pentru a ne prezenta informații oficiale și pe parcursul zilei, vom reveni cu detalii și măsurile care le vom întreprinde”.

Deocamdată, pe teritoriul R. Moldova nu sunt cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Sunt confirmate două cazuri de îmbolnăvire printre moldoveni, însă ambele femei sunt stabilite în Italia. Ambele au fost în contact cu același pacient.

Sursa: AGORA

Foto: Shutterstock

Vezi și: Moldovenii reveniți din Italia oferă informații false când completează fișele epidemiologice cu privire la coronavirus

Distribuie articolul: