Hairstylistul din România, Sorin Stratulat, a explicat importanța hidratării părului în rutina de îngrijire. Fiecare etapă este importantă, de la aplicarea produselor pentru păr și până la utilizarea uscătorului de păr. Odată ce ați făcut un pas greșit, celelalte tratamente nu vă mai ajută.

„Natural, părul conține între 10-12% apă, iar modul în care este integrată în structura acestuia este prin proteine, vitamine, minerale, aminoacizi, etc”, spune hairstylistul.

Hidratarea părului este extrem de importantă. Specialistul explică într-un video publicat pe vlogul său, cum ne dăm seama dacă firul de păr este hidratat și ce pași să urmăm ca să nu greșim atunci când dorim să menținem sau să redobândim această hidratare optimă, explică specialistul.

Strălucirea

„Vizual, dacă părul are strălucire, atunci el înseamnă că este mai hidratat. Nu pentru că l-am dat cu produse de strălucire ci în mod natural, după spălare, supă ce ai aplicat un tratament. Dacă are un luciu frumos, dacă are ca o mică strălucire pe firul de păr atunci înseamnă că cuticula este în regulă și că nivelul de hidratare este optim”, spune acesta.

Elasticitatea

„Dacă părul are elasticitate bună, atunci înseamnă că acest lucru reflectă un nivel optim de hidratatre. (…) Regula de bază este că hidratarea trebuie menținută. Dacă o pierzi și te chinui să o pui la loc este destul de grav”, mai afirmă specialistul.

Prevenția

„Prevenția este cea mai bună formă de hidratare. Dacă îți protejezi părul prin modul în care îl speli, tratezi, usuci, stilizezi, atunci vei păstra acest nivel optim natural de hidratare în părul tău. (…) Stresul chimic, stresul mecanic, stresul termic, pot distruge nivelul optim de hidratare”, explică Sorin Stratulat.

Restabilirea

„Cum restabilim hidratarea în păr. Foarte multe dintre voi aleg produse pe bază de ulei, pentru că se gândesc că uleiul hidratează părul, lucru care este total fals. Dacă doriți să hidratați părul cu ajutorul produselor, acestea trebuie să conțină vitamine, proteine, aminoacizi.

Este adevărat că pe plan secundar puteți folosi produse pe bază de uleiuri sau unturi, produse care au multe lipide care sunt grase. Atunci când părul este hidratat și am reușit să punem în el ce este nevoie inclusiv, pe lângă cele trei de care v-am spus mai devreme mai sunt și umectanți. Acestea sunt molecule care au capacitatea să capteze molecule de apă și să le țină acolo. Atunci eu vin cu produse pe bază de uleiuri și le pun pe firul de păr și creez o barieră, o protecție în jurul părului”, mai spune specialistul.

Stilizarea

„Indiferent de ce am făcut în prima etapă, dacă în a doua, cea de stilizare, uscare, nu sunt atent, deshidratez părul printr-o uscare accelerată. Să fiți extrem de atente când alegeți un uscător de păr. (…) Viteza foarte mare de uscare și temperatura ridicată, deshidratează părul. Nu poți obține hidratare folosind un pheon care o să scoată instant apa din părul tău. Alegeți să reglați temperatura, viteza sau alegeți un produs care se reglează automat”, ne îndeamnă acesta.

Descoperiți în video de mai jos și alte detalii importante.

Sursa: Youtube.com

*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

Susține-ne și pe Patreon