Înotătoarea Tatiana Salcuțan și-a încheiat evoluția la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În semifinalele probei 200 metri spate, sportiva s-a clasat pe locul șase. Tânăra de 20 de ani a înregistrat rezultatul 2:10.09.

Moldova a avut pentru prima dată un reprezentant în semifinale, la proba de înot, în ultimii 25 de ani. În penultimul act, Tatiana Salcuțan a înregistrat timpul 2:09.98, ceea ce reprezintă un nou record pentru Moldova.

Mă bucur că am obținut cel mai bun timp al meu la proba mea preferată de 200 metri spate”, a declarat Tatiana Salcuțan.

Tânăra s-a calificat în finală, alături de reprezentantele Statelor Unite ale Americii, Australiei, Canadei și Chinei.

În calificări am obținut cel mai bun timp din cariera mea și sunt fericită. Sunt onorată că am concurat în semifinale. M-am străduit să ajung și în finală, dar din păcate nu mi-a reușit”, a declarat Tatiana Salcuțan, originară din Tiraspol.

Chiar dacă are doar 20 de ani, Tatiana spune că nu trebuie să se relaxeze. „Vin din spate sportive tinere de mare viitor și trebuie de continuat de muncit asiduu”, a adăugat Tatiana, care studiază și se antrenează de un an în Statele Unite ale Americii. Cu două luni înainte de Olimpiadă, ea s-a pregătit în Moldova alături de tehnicianul Evgheni Karabețki.

La Jocurile Olimpice din acest an, s-au calificat 20 de sportivi la 12 probe diferite, iar până acum țara noastră a participat la șapte ediții.