În acest an un grup de entuziaști a lansat proiectul „Million Trees Moldova”. Scopul final al acestuia este de a planta un milion de arbori în următorii zece ani. Primii copaci urmează a fi sădiți deja în acest an.

Million Trees Moldova este un proiect inspirat din inițiativa globală Million Tree Initiative și adaptat necesității urgente de împădurire a țării.

În alte țări de acest proiect se ocupă municipalitățile. La noi în țară proiectul Million Trees Moldova își propune să motiveze persoanele și organizațiile (companiile, instituțiile) să planteze copaci în dependență de un criteriu de performanță ales de fiecare în parte.

„Plantând perdele forestiere, fâșii de protecție a râurilor și terenuri degradate, ne propunem să implicăm comunitățile locale și să fondăm noi rețele și coridoare ecologice”, menționează inițiatorii acestui proiect.

Citește: Ruslan Cojocaru, creatorul rețelei Tucano: „Greșelile, chiar și cele care ne costa, e ok să fie, fiind parte din creștere”

„Moldova are cel mai mic grad de împădurire din Europa. Și situația se înrăutățește pe zi ce trece. Dacă ceva nu facem acum, copii noștri nu ne vor ierta. Noi vrem să începem acest „Million Tree Challenge” și pentru Moldova. Timp de 10 ani să-i plantam împreună, prioritar în apropierea Chișinăului și a altor orașe din țară. Deja este o mica echipă, formata din băieții, care au avut experiență în „Plantam Fapte Bune„ și voluntari din Tucano Coffee și Oliva. Prima plantare va fi în toamna. Welcome la toți care doresc să facă Moldova un loc mai luminos și să fie parte a proiectului!”, menționează omul de afaceri Ruslan Cojocaru și unul din inițiatorii proiectului pe pagina sa de Facebook.

El susține că în acest an urmează a fi plantați 30000 de copaci.

„Million tree” este un proiect început în 2006 în Los Angeles cu scopul de a împăduri orașul și de a ajuta ecologia regiunii, care suferă de seceta și poluare. Scopul a fost de a sădi împreună 1000000 de copaci timp de 10 ani. Proiectul a fost finalizat cu succes înainte de termen. Inițiativa deja a fost preluată de alte orașe precum Colorado, New York, Shanghai, Londra etc. Astfel, în toată lumea se plantează acum milioane de copaci.