În fiecare iarnă, de sărbători, actorii de la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, aduc feerie în casele oamenilor prin cele mai profunde urături și colinde. Datorită talentului lor actoricesc intră cu ușurință în pielea unor adevărați magicieni, care, prin artă reușesc să încălzească și să înveselească inimile tuturor celor care îi ascultă și îi privesc.

Sunt cei mai buni în scrierea textelor, fapt pentru care sunt apreciați pentru cuvintele bine gândite, artistice și, totodată, meditative. Astfel, prin minunatele colinde și frumoasele urături abordează o mulțime de subiecte actuale situației din mica noastră țărișoară. Tot ei aleg cele mai unice și deosebite costume, iar melodiile interpretate se întipăresc în amintirea oricărui om care le ascultă.

Nu sunt mulți, dar sunt excepționali. Actorii Angela Ciobanu, Petru Oistric, Valentin Zorilă, Aliona Triboi, Nicu Suveică și Ana Tkacenco, șase la număr, dar foarte productivi, ne fac să râdem și să plângem odată cu ei în spectacolele în care joacă, iar în perioada cea mai frumoasă a iernii se transformă în artiști desăvârșiți, magicieni, așa cum adesea sunt numiți.

„Pe tot parcursul anului aducem bucurie în sufletele spectatorilor, jucând pe scena teatrului, acum însă, în perioada sărbătorilor de iarnă, ne vom transforma în magicieni pentru a aduce fericirea în casele oamenilor”, a afirmat actrița Ana Tkacenco.

Iarna este anotimpul în care nu-și imaginează viața altfel. Au ieșit din tiparele urăturilor clasice, iar această idee este una inedită și chiar binevenită, apreciată de o mulțime de oameni la porțile cărora actorii s-au oprit. Suntem nerăbdători să aflăm ce colinde și urături au pregătit de această dată.

Citește și: Petru Hadârcă: „Dumnezeu ne-a dat frig, iar acesta a intrat și în teatru”. Cu ce probleme se confruntă Teatrul „Mihai Eminescu” din Chișinău (Video)