În acest weekend, la Chișinău se va organiza Forumul Studenților din Diasporă, un eveniment care dorește să (re)conecteze studenții din diasporă cu studenții de acasă în ideea de a crea noi proiecte comune.

Timp de 2 zile, participanții vor avea mai multe sesiuni de networking cu speakeri locali: tineri din diasporă reveniți în Moldova care au reușit să implementeze acasă ceea ce au învățat peste hotarele ei; vor cunoaște factori de decizie locali și naționali; vor identifica probleme și vor genera soluții în echipe.

În urma celor două zile de gândire creativă și discuții inspiraționale, echipele create în cadrul Forumului, vor prezenta câteva proiecte care vor fi analizate de un juriu mixt, iar cele mai bune și realizabile vor fi premiate și li se va oferi șansa de a fi implementate în cadrul LSORM. Cu toții ne dorim un viitor mai bun acasă, cunoștințele și experiențele comune ne pot ajuta realizăm un proiect util pentru tinerii din Moldova, susțin organizatorii.

 AICI au loc înscrierile pentru participarea la Forumul Studenților din Diasporă.

Activitățile sunt realizate în cadrul Subprogramului destinat tinerilor din diasporă, care este parte a Programului Diaspora Engagement Hub, implementat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relații cu diaspora din proiectul „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, faza a II-a, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Sursa: LSORM

Distribuie articolul: