Ieri, 29 aprilie a avut loc cel de-al 43-lea Festival Internațional de Film de la Moscova. A fost un eveniment închis unde au participat regizori, scenariști și actori din întreaga lume. Au fost decernate premii pentru cel mai bun film, cea mai bună actriță și actor, cel mai bun regizor, cel mai bun actor/actriță din rol secundar, etc.

Cel mai bun film al festivalului a fost „#Dogpoopgirl” al regizorului român Andrei Huțuleac, iar actrița Andrea Grămoșteanu, care a jucat în acest film, a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță. „#Dogpoopgirl” este un film satiric despre bullying pe internet. Intriga se bazează pe o poveste adevărată care s-a întâmplat în Coreea de Sud: Proprietara unui câine a refuzat să facă curățenie după el în vagonul de metrou. Pasagerii au filmat-o, iar femeia a fost ulterior hărțuită.

Huțuleac a regizat și a transferat situația în România modernă, de acum.

Cel mai bun regizor a fost numit Alexei Fedorchenko, care a filmat filmul „The Last Darling Bulgaria”, bazată pe opera lui Mihail Zoșcenko „Before Sunrise”. Premiul pentru cel mai bun actor a revenit iranianului Soheila Ghannadanu (din filmul „Son”). Filmul „Bloodsuckers” al regizorului german Julian Radlmaier a primit un premiu special din partea juriului. Iar cel mai bun documentar a fost numit „Sabaya” al regizorului suedez Hogir Hirori.

Printre invitații ceremoniei au fost: Maria Kozhevnikova, Katerina Shpitsa, Alexandra Revenko, Alena Babenko, Anna Snatkina, Alexander Petrov și mulți alții.

Foto: Google