În timp ce majoritatea dintre noi aruncă sau depozitează pledurile vechi și găurite, designerul estonian Marit Ilison le întrebuințează în cel mai util mod posibil. Creatoarea de modă confecționează niște paltoane de toată frumusețea utilizând pături uzate, dar extrem de călduroase.

Marit Ilison are o pasiune aparte pentru pledurile groase și moi, fabricate încă în perioada sovietică. Și nu este de mirare, pentru că estonianca și-a petrecut copilăria în URSS, iar pledurile în care era învelită în copilărie i-au rămas în memorie pentru totdeauna. Marit împărtășește, pe conturile sale virtuale, fotografii cu toate pledurile vechi folosite în calitate de materie primă pentru crearea paltoanelor.

Multe dintre pături sunt achiziționate la licitații online anume pentru printul lor seducător, care evocă amintirea copilăriei fericite. Designerul mărutisește că este motivată de nostalgie atunci când decide să croiască fiecare articol nou.

Oricât ar părea de excentic sau nepotrivit, estonianca folosește, pentru decor, cristale Swarovski, mărgele, strasuri și alte accesorii fine, care cuceresc și mai mult ochii privitoarelor. Paltoanele sunt minimaliste, dar atrag atenția în special asupra detaliilor din față.

12193468_876523215796656_6466307983559202298_n

Trebuie să menționăm că și prețul acestei manopere este destul de pipărat. Un palton călduros, confecționat dintr-un pled vechi, ajunge să coste cam 2000 de euro.

Foto: Facebook, Marit Ilison

Distribuie articolul: