Își doresc să-i învețe pe părinți să-și facă bine meseria de mamă și de tată. Membrii  Academiei  Părinților de Invidiat au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, detalii despre un curs online care se vrea a fi o nouă viziune asupra educației parentale. Potrivit autorilor, fiecare lecție începe cu un test de autoevaluare pentru a testa cât de multe lucruri cunosc părinții despre copiii lor.

„Este foarte practic. Fiecare lecție este video, conține fișiere care trebuie să fie descărcate, întrebări, exerciții de aplicat în practică de către părinte și copil. Noi am decis să nu fie un volum mare de teorie, pentru că asta poate fi găsit oriunde. Noi oferim indicații exacte cum să faci față unor probleme care pot apărea în procesul de educație” , a declarat Alexandru Nani.

Creatorii lecțiilor online susțin că materialul cursului  a fost construit în baza mai multor întrebări primite de-a lungul interacțiunii cu mai mulți părinți.

„Noi ca organizație am făcut 30 de transmisiuni live pe rețelele de socializare. Părinții ne-au dat sute de întrebări. Reieșind din ele am încercat să răspundem la majoritatea dintre ele. Cursul este construit logic și oferă o informație amplă și complexă despre copil. La finele cursului persoana care l-a procurat are răspuns la toate întrebările”.

Autorii ideii sunt convinși că lăsarea copiilor în grija altor persoane, chiar și pe termen scurt, poate avea efecte negative asupra dezvoltării personalității lor.

„Copiii noștri vor avea încredere scăzută de sine, vor fi respinși sau vor recurge la diferite tentative de suicid. Ne conducem de metode de educație preluate din străbuni, iar ele nu mai sunt bune. Am elaborat acest curs ca părinții să învețe cap-coadă ce au de făcut pentru a vedea schimbări”, a declarat Ina Crasnojon-Laba.

Cursul este oferit părinților contra-plată.

Sursa: Agora.md 

Distribuie articolul: