Două persoane, originare din raioanele Ștefan Vodă și Ialoveni, au fost reținute de oamenii legii fiind suspectate de trafic de copii și persoane, în scop de exploatare sexuală comercială. Potrivit ofițerilor Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a INI și a procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, pe parcursul anului 2020, suspecții au identificat două tinere de 15 și 22 de ani, din familii nevoiașe, obligându-le prin diverse metode de constrângere, să presteze servicii sexuale, informează AGORA.md.

Bărbatul de 42 de ani cu antecedente penale și concubina sa de 24 de ani, locuiau împreună într-un apartament închiriat din municipiul Chișinău. Prestând servicii ilegale de taximetrie, acesta identifica victimele, determinându-le să locuiască cu el și concubina sa.

Ajunse în apartament fetele erau deposedate de telefoane fiind obligate să presteze servicii sexuale atât în apartament, cât și pe strada Calea Moșilor din municipiul Chișinău, sub supraveghere permanentă.

Periodic, tinerele erau impuse să consume droguri de tip „sare” și ulterior obligate să întrețină relații cu clienți identificați prin intermediul unui site de anunțuri on-line.

Din declarațiile victimelor, acestea deserveau zilnic de la 3 la 8 clienți, iar plata pentru un client constituia de la 500 până la 800 de lei. Banii erau acumulați de traficant fără a se împărți cu victimele, ele fiind doar hrănite.

 În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane, au fost pornite mai multe cauze penale, iar la 28 ianuarie curent, persoanele suspecte au fost reținute pentru 72 de ore.

Conform legii penale, persoanele vinovate, riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Distribuie articolul: