Republica Moldova împlinește astăzi 29 de ani de independență. Din cauza pandemiei toate evenimentele și manifestațiile au fost anulate. Artiștii aduc felicitări țării cu mesaje pe rețelele sociale. 

Ion Brătescu, cel care a fondat cândva trupa Brio Sonores și Group Art Bravissimo, este plecat de doi ani din țară, dar nu a uitat că astăzi sărbătorim Ziua Independenței. În Spania artistul este dirijorul unui cor de amatori cu o vechime de peste 50 de ani. Artistul a participat la un concurs internațional de dirijori, pe care chiar cei din cor l-au lansat, și unde Brătescu a fost ales să le fie dirijor.

La inițiativa Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Spaniei și a Doamnei Ambasadoare, Violeta Agrici, corul „Orfeón Logroñés” în frunte cu Ion Brătescu au interpretat câteva strofe din imnul Republicii Moldova, în limba spaniolă.

„Cu prilejul Sărbătorii Naţionale „Ziua Independenţei Republicii Moldova”, vă urez multă sănătate, încredere în ziua de mâine, pace și lumină în casele și sufletele voastre. La mulți ani, dragă MOLDOVA!”,a transmis Ion Brătescu.

Vezi și: Trupele Bravissimo și Brain Band au făcut furori la X Factor! Data viitoare, se vor duela (Video)