Liceele muzicale sau studiourile de creație nu mai sunt la modă. La mare căutare e brandul personal! „Academia de arte Horia Brenciu”, deschisă chiar de ziua artistului, pe 27 august, vrea să fie un loc în care copiii și tinerii își vor putea antrena talentul artistic, oricare ar fi el, sub ghidarea neprețuită a celor mai buni specialiști din domenii diferite.

„Porțile vor fi deschise și pentru cei care la orice vârstă, își doresc să învețe un instrument muzical, să facă balet, teatru sau chiar să practice yoga. În curând vom lansa site-ul unde doritorii vor putea afla toate detaliile legate de cursurile și planurile noastre. Am o echipă senzațională de profesori care au experiență în acest domeniu și sper ca împreună să punem bazele unei noi generații care să îndrăgească arta. Primii elevi ai Academiei sunt Mina și Toma, copiii noștri cei mici. Mina iubește baletul, iar Toma nu concepe viața fără tobe. Nu văd o școală mai bună pentru ei decât această Academie”, a declarat Horia Brenciu.

Și-a antrenat toată familia, dar și toată echipa

Proiectul, la care Horia a lucrat în ultimul an alături de soția lui, Alice, și colegii de la HB Media Entertainment, a venit ca urmare firească a tuturor momentelor în care artistului i s-au cerut sfaturi referitoare la viața de scenă. „Încă de acum 8 ani, din primul an de Vocea României, am primit telefoane, sms-uri și mail-uri de la părinți, copii, tineri, care îmi puneau tot felul de întrebări legate de muzică, îmi solicitau evaluari sau antrenamente vocale. Mi s-au adresat multe cereri referitoare la comportamentul scenic. Mi-a fost imposibil să dau curs tuturor mesajelor, cu atât mai mult cu cât nu aveam nici setat cadrul pentru o asemenea avalanșă de situații”, continuă antrenorul de la Vocea României.

Artistul va avea și el un curs

Pe lângă cursuri legate de muzică, balet, pictură, actorie, fotografie, producție muzicală, încăperile academiei vor găzdui și cursuri de dezvoltare personală pentru copii și părinți sau yoga. În plus, inclusiv Horia va avea propriul curs, de stage coaching. „Toată experiența mea de scenă va fi pusă în practică aici. Cred că dacă vrei să ajungi artist, oricare ar fi domeniul, ai nevoie de talent, dar și de foarte multă muncă și perseverență. Și, peste toate astea, și ceva noroc. Eu pot fi un umil exemplu în sensul ăsta. Nu m-am născut nici prezentator, nici cântăreț, nici măcar producător muzical”, spune Horia Brenciu.

Pentru că vrea să se dedice cât mai mult cu putință noului proiect din viața lui, Horia și-a mutat în același loc și sala de repetiții, și biroul lui. „Voi fi înconjurat de copii toată ziua și cred că asta mă va face mai tânăr și mai plin de viață”, continuă el.

Interpretul nu a anunțat încă nici costurile, dar nici profilurile complete pentru proiectul său educațional. Detaliile urmează să le comunice cât de curând.

Distribuie articolul: