Cazul a avut loc luna trecută într-un oraș din Ucraina. Bebelușul a fost tratat în spitalul raional „Ohmatdet”, din regiunea Lvov. Micuțul a ajuns în stare gravă la spital, având arsuri în cavitatea bucală. La început, medicii au suspectat că bebelușul avea difterie, iar clinica urma să fie închisă la carantină, ca mai apoi să descopere adevărata cauză. 

„Copilul nu avea loc viu în guriță, doar o rană imensă. Nici măcare nu putea să plângă pentru că i se așezase vocea”, a fost descrisă situația în clinică.

La indicația unui pediatru din localitatea familiei, mama nou-născutului de doar o lună, îi picura pe suzetă verde de briliant pentru a-l trata de stomatită. Medicii de la spitalul raional au fost șocați când au descoperit adevărul.

Șefa departamentului, Oksana Korolyak, a observat ceva verde pe masă, s-a dovedit că era suzeta:„Mama bebelușului nu s-a pierdut cu firea și a povestit că medicul pediatru local a recomandat picurarea soluției de verde de briliant împotriva aftei bucale, direct pe suzeta acestui copil.

A spune că pediatrii au fost în stare de șoc înseamnă a nu spune nimic. Și super-eroii noștri au reușit deja să facă față acestui lucru. Copilul a plecat acasă cu mama sa, care, pe cuvântul ei de onoare, a promis că nu va mai experimenta așa”

Din fericire, micuțul a primit toate îngrijirile necesare și a fost tratat de medici, dar această situație se putea termina cu o tragedie.

Știați că medicii din occident sunt reticenți în ceea ce privește verdele de briliant? Unul dintre motive este că această substanță nu a fost studiată până la capăt. Doar în Rusia și țările CSI este încă utilizat verdele de briliant în scop medical.

Sursa: gordonua.com

Distribuie articolul: