Un bărbat din statul american Wiscounsin a recunoscut că intenţiona să filmeze pe ascuns femei după ce camera pe care dorea să o ascundă în pantof a explodat. Bărbatul în vârstă de 32 de ani a mers singur la poliţie, scrie Mediafax.

El a explicat că a cumpărat o cameră pentru pantof dintr-un magazin online, iar acumulatorul dispozitivului a explodat, potrivit blogului şefului poliţiei din City of Madison.

Deoarece camera a luat foc înainte să fie folosită, poliţia nu a lansat acuzaţii asupra bărbatului.

În statul american respectiv, cei care filmează pe sub fustă femei fără acordul acestora (fenomen numit „upskirting”) pot fi amendaţi cu până la 10.000 de dolari şi petrece până la trei ani şi jumătate după gratii, în funcţie de gravitatea cazului.

Upskirting-ul reprezintă o problemă şi în alte state. O asociaţie a profesorilor din Marea Britanie a transmis în această lună că s-au înmulţit cazurile în care profesoarele sunt pozate şi filmate cu telefonul pe sub fuste de către elevii adolescenţi, iar imaginile sunt apoi distribuite pe reţele de socializare şi aplicaţii precum Snapchat sau Messenger.

Distribuie articolul: