Nefericirile nu vin niciodată singure. O astfel de „bandă” a vieții i s-a dat și familiei Pașa, din Bursuceni, raionul Sângerei. După ce și-a pierdut mama din cauza unei boli rare de sânge, Dinu Pașa a fost diagnosticat cu aceeași afecțiune care, necesită un tratament costisitor peste hotare.

Dinu Pașa are 34 de ani și spune că își dorește să învingă boala în special de dragul fiului său, de doar 10 luni. Bărbatul a fost diagnosticat cu anemie aplastică încă la sfârșitul anului 2015, iar pentru a o trata, trebuie să meargă la tratament în Germania. Acum 4 ani, Dinu și-a pierdut și mama, care a suferit de aceeași afecțiune.

Potrivit Jurnal TV, Dinu a aflat că este grav bolnav cam pe atunci când i-a venit pe lume fiul Gheorghiță, însă pentru că nu a vrut să-și întristeze apropiații, a ținut boala în secret.

Soțul venea la mine la maternitate, era galben la față și nu înțelegeam de ce. Îmi spunea că se simte cam rău, dar totul e bine. Nici nu dorea să-mi spună că este bolnav, dar știa”, spune soția bărbatului.

Pentru a se putea trata, Dinu Pașa are nevoie de un transplant de măduvă, intervenție al cărei preț pornește de la suma de 60 de mii de euro. Există și anumite riscuri, dar Dinu are șanse mari de restabilire. Până atunci însă, este nevoit să facă rost de un medicament care nici măcar nu se găsește în țară. Este nevoit să-l comande din Iași, cu ajutorul unei rude, o cutie costând cam 1000 de lei.

Fără un transplant de măduvă, nu văd cum aș putea ieși din criza aceasta. Când a fost bolnavă mama, am împrumutat o sumă de bani și am pus în gaj și casa părinților. O parte din sumă am întors-o, dar mai mult de jumătate – nu. Avem datorii enorme la bănci.

Fac un apel către toți cei care au suflet mare și inimă cu credință în Dumnezeu, să facă o donație ca să revin acasă sănătos alături de familia mea, să pot munci, să am o șansă de a sta alături de soție și copil și să-i pot oferi un viitor copilului meu, ca să aibă cui să-i spună tată”, spune Dinu.

Toți cei care vor să-l ajute pe Dinu o pot face prin următoarele posibilități:

RECHIZITE BANCARE PENTRU DONAŢII

B.C. “Victoriabank” MD19VI225911511110820148

IDNP: 0992204220529

Beneficiar: Dinu Paşa

Telefon: 069661023

Foto: captură video; Sursa: jurnaltv.md