Russell Davison, în vârstă de 50 de ani, le-a povestit jurnaliștilor că a dormit 6 nopți lângă soția decedată la vârsta de 50 de ani, până a decis într-un final că va fi incinerat corpul neînsuflețit. Atunci și-ar fi luat rămas bun. Wendy a murit de la cancer cervical după ce familia a decis să nu urmeze chimioterapie și radioterapie. Femeia a murit în brațele domnului Davison și ale celor doi fii în casa lor din Derby, Marea Britanie, acolo unde a cerut chiar ea să moară.

Russell Davison s-a resemnat greu cu moartea acesteia și nu își putea închipui cum ar putea fi scoasă din casă într-o pungă din plastic.

DSC_0643

 „Noi suntem siguri că i-am extins viața lui Wendy cu mult prin faptul că am refuzat tratamentele cu radioterapie și chimioterapie. Acum trei ani, lui Wendy i s-a spus că va mai trăi doar 6 luni. Atunci am decis că a venit timpul să trăim în prezent și să luăm tot ce e mai bun din fiecare clipă, așa că am cumpărat o rulotă și am călătorit prin toată Europa. Am revenit acasă în septembrie, anul trecut, atunci când durerile de la boală au devenit insuportabile. A stat în spital de câteva ori, dar era hotărâtă să moară acasă”, a povestit bărbatul pentru telegraph.co.uk.
widow-801776

Foto: Daily Express

Astfel, în ultimele luni de viață, fiii cuplului au îngrijit de Wendy. Deși trecea prin chinuri și durere, nu s-a plâns o singură dată. Ea a încetat să mai mănânce pe 10 aprilie, să bea apă pe 15 aprilie și de atunci până pe 21 aprilie, când a murit, a fost mai mult sedată. În ziua în care a decedat, soțul a decis să le ofere și apropiaților șansa să petreacă mai mult timp lângă Wendy, în familie existând credința că durează ceva timp până când sufletul transcende. Astfel îi oferă confort și liniște sufletului în timp ce trece în viața de apoi, fiind înconjurat de cei mai apropiați oameni.