O soluție pentru detectarea cancerului la sân vine de la un elev în vârstă de doar 18 ani, Julian Rios Cantu, care a fost motivat de experiența traumatică a mamei sale cu această boală. Liceanul din Mexic a realizat un sutien încărcat cu aproximativ 200 de biosenzori cu scopul de a determina cele mai mici schimbări ce au loc în suprafața, forma, masa și temperatura sânului.


O formă de cancer foarte frecvent întâlnită, cancerul la sân, este unul dintre cele care are mari șanse de vindecare și supraviețuire. Condiția ca acest lucru să se întâmple ține de detectarea la timp a primelor simptome și începerea imediată a tratementului.

Practic, purtarea sutienului creat de Julian Rios Cantu elimină efortul unei femei de a se palpa singură o dată pe lună sau chiar și o dată pe săptămână, în funcție de nivelul de risc genetic și de predispoziția la boală. În definitiv, oricum multe femei uită să facă aceste proceduri, iar un gadget pe care îl porți zilnic ar fi ideal pentru avertizarea în cazul unor eventuale riscuri.

eva-bra

Momentan, întregul sistem EVA se află în stadiu de proiect, dar are mari șanse să se transforme într-un produs de serie. Julian Rios Cantu a primit un premiu de 20.000 de dolari în cadrul competiției Student Entrepreneur Awards (GSEA) pentru designul său.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: