În timp ce majoritatea dintre noi de abia așteptăm să ajungem acasă și scăpăm de sutienul care a devenit inconfortabil după atâtea ore de purtare, există și femei cărora le place să doarmă cu acest obiect vestimentar. Însă care este adevărul? Este sau nu periculos să dormi în sutien? Medicul ginecolog Lucky Sekhon ne oferă răspunsul la această întrebare.

Cât de benefic este să dormi în sutien? Asta depinde de la persoană la persoană.

Mai mult, potrivit medicului ginecolog Lucky Sekhon, dormitul într-un sutien poate reduce disconfortul legat de umflarea sânilor, indiferent dacă se datorează modificărilor hormonale, angorjării sânilor (n.a. sâni dureroși, tari și umflați din cauza acumularii excesive de lapte prin golirea incompletă a sânului) sau atunci când se încearcă oprirea alăptării.

Lăsând la o parte faptul că te simți confortabil făcând acest lucru, probabil te întrebi dacă este adevărat că purtarea unui sutien în timpul somnului poate preveni pierderea elasticității sânilor sau dacă poate duce la lăsarea acestora.

„În timp ce unele femei se pot simți mai confortabil purtând un sutien în timpul somnului, nu există dovezi care să ateste că acest obicei are vreun efect semnificativ asupra țesutului mamar”, spune dr. Heather Richardson, chirurgul mamar al Bedford Breast Center.

Potrivit dr. Heather Richardson, genetica are o mai mare influență asupra formei și aspectului sânilor decât obiceiul de a purta sau nu sutien în timpul somnului.

Efecte secundare

Așa cum nu există beneficii majore de a dormi într-un sutien, nu există, de asemenea, nici efecte secundare negative majore. „Contrar zvonurilor care circulă, dormitul într-un sutien nu afectează circulația sângelui, nu provoacă cancer de sân etc.”, spune Sekhon.

Cu toate că acest obicei nu poate duce la probleme grave de sănătate, CEO-ul și fondatorul brandului de lenjerie intimă Okko subliniază faptul că purtarea unui sutien în timpul somnului poate provoca probleme la nivelul pielii.

„Purtarea unui sutien murdar, fie pe timpul zilei, fie pe timpul nopții, poate acumula ulei, transpirație și bacterii și poate provoca iritații ale pielii sau acnee. Din această cauză, ori de câte ori purtați un sutien, este important să îl spălați în mod regulat pentru a evita astfel de probleme”.

Este benefic să purtăm sutiene în general?

Acum că știi că dormitul într-un sutien nu poate afecta în mod semnificativ, fie pozitiv sau negativ, sănătatea sânilor, s-ar putea să te întrebi dacă același lucru este valabil și în cazul în care obișnuiești să porți unul pe timpul zilei.

Richardson spune că nu există niciun motiv pentru care femeile ar trebui să creadă că purtarea unui sutien poate preveni apariția problemelor grave de sănătate la nivelul sânilor.

Totul ține de confort, mai ales în cazul femeilor cu care Mama Natură a fost generoasă.

„Pentru femeile cu sâni mai mari, purtarea sutienului poate ajuta prevenirea durerilor de spate și gât, cu toate că unii specialiști susțin că postura și dacă cineva ridică sau nu din umeri are o influență mai mare asupra durerilor de spate și gât decât dimensiunea și greutatea țesutului mamar în sine”, spune Richardson.

Richardson mai subliniază faptul că femeile cu sâni foarte mari pot avea parte de beneficii suplimentare, deoarece materialul dintre partea inferioară a sânului și partea superioară a abdomenului împiedică blocarea transpirației și a umezelii, care altfel ar putea determina apariția ciupercilor la nivelul pielii. Prin urmare, purtarea unui sutien poate reduce șansele apariției oricărei posibile iritații ale pielii.

 

Sursa

Distribuie articolul: