Angajata unui restaurant a înțeles și a observat că un băiat are nevoie de ajutor. Semn că trebuie de chemat autoritățile a fost un bilet scris în ascuns de părinți. Așadar, să descoperim istoria tragică a unui copil de doar 11 ani. 

Potrivit CNN, era prima zi a anului 2021 când Flaviane Carvalho a observat ceva ciudat la clienții care veniseră în restaurantul unde lucra. Păreau să fie o familie, numai că băiatul cel mare era ținut la distanță de părinții și de fratele lui mai mic, era plin de vânătăi și zgârieturi, nu i se comandase nimic de mâncare și nici măcar de băut. Copilul părea să aibă nevoie de ajutor, iar salvarea a venit grație unui bilet discret.

A fost ideea ingenioasă pe care a avut-o angajata restaurantului „Mrs. Potato” din Orlando, Florida. Flaviane Carvalho a stat în spatele părinților băiatului și a ținut în mână un bilet pe care îl putea vedea numai copilul și pe care scrisese mare: „Ești OK?”. 

 Atunci când băiatul a dat din cap că nu, ea a scris un al doilea bilet în care care îl întreba: „Ai nevoie de ajutor?”. După ce copilul a dat din cap că da, Carvalho și-a sunat șeful și apoi a sunat la 911. 

A sosit poliția și a interogat copilul, la acea dată în vârstă de 11 ani. Tatăl său vitreg, Timothy Lee Wilson, a fost arestat pe loc, la restaurant, iar mama băiatului, Kristen Swann, a fost arestată câteva zile mai târziu. 

Ancheta a arătat că băiatul a fost ținut departe de familia sa, într-o cameră de hotel folosită pentru depozitare. Era înfometat în mod regulat, nu i se dădea nici măcar apă și a fost supus unor exerciții de tip militar și altor abuzuri. Polițiștii au găsit mai multe obiecte folosite ca instrumente de lovire a copilului. Băiatul a fost dus la spital, unde s-a constatat că avea 9 kilograme sub greutatea normală pentru vârsta sa. Pe tot corpul avea vânătăi, în diferite stadii de vindecare.

Anchetatorii au descoperit că băiatul fusese torturat și pedepsit „cu rea intenție”. Procurorii au spus că băiatul a fost atârnat cu capul în jos de o ușă, agățat de gât și de picioare și a fost legat de un cărucior de marfă.

„Prin ce a trecut acest copil a fost o tortură. Sunt mamă și văzând ce a trebuit să îndure acest copil de 11 ani e un șoc emoțional”, a mărturisit Erin Lawler, o polițistă din Orlando care s-a ocupat de caz. 

„Dacă doamna Carvalho nu ar fi reacționat când l-a văzut, probabil că acest băiețel nu ar mai fi fost printre noi mult timp”, a adăugat polițista.

Angajata restaurantului spune că probabil Dumnezeu a vrut să-l salveze prin ea. 

„Trebuie să fim atenți la nevoile oamenilor și să facem un pas în față pentru a face ceva ca să le schimbăm situația”, a declarat femeia.

În ceea ce-l privește pe copilul cel mic al cuplului, în vârstă de 4 ani, în cazul lui nu au fost constatate abuzuri, dar a fost încredințat oricum serviciilor sociale.

Sursa: CNN

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: