Artistul italian Salvatore Garay a vândut o sculptură invizibilă pentru 18.000 de dolari. Sculptorul i-a oferit clientului său chiar și un certificat de autenticitate, pentru a dovedi că opera este reală.

Respectiva sculptură se numește „Io Sono (Eu sunt)”, și a fost scoasă la licitație în luna mai, de Art-Rite, având o valoare estimată între 7.000 și 11.000 de dolari.

„Chiar dacă am golit tot și nu a mai rămas nimic, conform principiului Heisenberg despre incertitudine, acel „nimic” are o greutate. Așa că sculptura are o energie condensată și transformată în particule”, a spus artistul.

„Nu o vezi, dar ea există. Este făcută din aer și spirit. Este o opera de artă care te provoacă să-ți pui la treabă imaginația, o putere pe care cu toții o avem, chiar și cei care nu cred că o au”, a spus Salvatore Garay, într-un interviu pentru Hypebeast.

Aceasta nu este prima operă de artă invizibilă, creată de Garau. În februarie, artistul a avut expusă sculptura invizibilă – „Buddha în contemplare”, în Piazza della Scala, din Milano.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Salvatore Garau (@salvatore_garau)

Sursa: kissfm.ro