Un elev de la Liceul Academiei de Științe, Igor Serdeșniuc, a fost premiat la expoziția internațională Euroinvent 2018, la Iași. Băiatul a participat cu o instalație cu denumirea ITS Smart Shower, care reduce consumul de apă al unei case prin reutilizarea apei potabile, fără a recurge la filtrare.

Tânărul moldovean a inventat un dispozitiv care reduce consumul de apă al unei case, scrie Agora.md.

Dispozitivul este instalat adiţional la sistemul de canalizare și poate economisi pana la 50 de litri de apă potabilă pe zi. Apa potabilă care poate fi reutilizată fără a recurge la procesul de filtrare este separată și păstrată într-un rezervor. Apa care conţine impurităţi (șampon, săpunuri) poate fi filtrată sau păstrată într-un alt rezervor și utilizată pentru instalaţiile igienice ce nu necesită apă curată (closet).
Tânărul de clasa a XI-a s-a făcut remarcat și la concursuri locale. El a luat Medalia de Aur și Diplomă de Gradul I la INFOINVENT, anul trecut. De asemenea elevul a fost desemnat drept cel mai inventiv tânăr și de către delegația din Portugalia, care i-a oferit Premiul mare – Medalia de Aur și Diplomă de Gradul I.
Elevul a lucrat, de asemenea, la un sistem de ventilare care măsoară nivelul de gaze nocive în încăpere, iar în caz de necesitate, filtrează aerul.

Distribuie articolul: