Caz şocant în Surabaya, Indonezia. O femeie de 22 de ani a ajuns după gratii, după ce a încercat să-şi vândă copilul pe Instagram. Femeia făcea parte dintr-o reţea de trafic cu minori şi urma să primească 987 de dolari, dacă tranzacţia s-ar fi finalizat.

Potrivit click.ro, poliţiştii din Surabaya, al doilea cel mai mare oraş din Indonezia, au destructurat o reţea de trafic cu minori. Patru persoane au fost arestate, printre care şi o mamă de 22 de ani, scrie CNN.

Aceasta a încercat să-şi vândă bebeluşul de 11 luni unui bărbat din Bali, cu ajutorul unui cont de Instagram. Femeia urma să primească 15 milioane de rupii, circa 987 de dolari.

Anchetatorii au primit o sesizare privind un cont de pe Instagram, numit Konsultasi Hati Privat. Aici erau postate imagini cu bebeluşi şi numere de telefon pentru cei care doreau să adopte copiii. Poliţia a descoperit că au fost efectuate tranzacţii monetare.

Femeia şi potenţialul client au purtat mai multe discuţii pe WhatsApp. Tânăra a fost prinsă în timp ce încerca să-şi vândă copilul. Poliţiştii au mai arestat 3 persoane: pe cel care a intermediat tranzacţia, o moaşă, dar şi un bărbat din Bali. Cei patru riscă până la 15 ani de puşcărie dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Și în Moldova au avut loc cazuri similare, dar sperăm că niciodată să nu se mai întâmple. În cazul în care sunteți martori sau bănuiți că ceva este în neregulă, fie că este vorba despre un copil sau un adult, adresați-vă la poliție sau sunați la 0800 77777 – Linia Fierbinte Naţională în Prevenirea Traficului de Persoane și Promovarea Migraței Sigure.

Astfel puteți salva mai multe vieți.

Sursa foto: Google.com

Vezi și: Un avocat învinuit de trafic de copii a ajuns pe banca acuzaților