Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale anunță că a finalizat urmărirea penală a unui bărbat, avocat de profesie, acuzat de săvârșirea unei infracțiuni de trafic de copii. Cauza lui a fost deja expediată în instanţa de judecată și urmează să fie analizată.

În rezultatul investigaţiilor efectuate pe caz de către procurori în comun cu ofiţerii Ministerului Afacerilor Interne, s-a stabilit că inculpatul în anul 2016 a identificat și a selectat o victimă minoră, aflată în situație de vulnerabilitate, pe care periodic o exploata sexual până în anul 2018. Totul se întâmpla în apartamentul său, situat în sectorului Botanica, mun. Chișinău, iar victimei i se propuneau sume bănești cuprinse între 50 și 350 lei, pentru un raport sexual.

În cadrul urmăririi penale, a mai fost identificată o altă victimă, care la fel a fost exploatată sexual de către inculpat și care a avut de suferit în urma acțiunilor ilegale ale acestuia, investigațiile pe caz fiind în desfășurare, inclusiv în scopul stabilirii și altor eventuale victime ale abuzatorului.

Victimelor le-a fost acordată asistența psihologică și juridică necesară. În caz de condamnare, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detențiune pe viață, anunță PCCOCS în cadrul unui comunicat de presă.

Foto Simbol: CugetLiber