În 1997, moartea tragică a prințesei Diana a șocat întreaga lume. Cu doar o lună înainte de moarte, prințesa de Wales a promis presei o „surpriză”, dând naștere la multe speculații. 

Foto: marieclaire.ru

Nimeni nu se aștepta la ce s-a întâmplat la Paris pe 31 august, deși Dee a susținut în acea vară că a simțit, literalmente, prezența morții. Cu aproximativ o lună înainte de catastrofă, prințesa se bucura de soarele blând pe Coasta de Azur, în compania fiilor ei. Toți trei au fost invitați pe iahtul lui Mohammed al-Fayed, iar palatul a aprobat o astfel de vacanță: toată lumea a considerat că securitatea al-Fayed le va oferi confidențialitate și securitate.

Totuși, în vacanța din zona Saint-Tropez, Diana a fost adesea prinsă de paparazzi. Prințesa s-a plâns de lipsă de confidențialitate, dar acum, 23 de ani mai târziu, această afirmație pare puțin ciudată. Biograful regal Howard Hodgson, în cartea sa din 2007, „Charles: The Man Who Will Be King”, s-a întrebat despre seria de fotografii ale Dianei care au apărut în public.

Foto: marieclaire.ru

„La trei zile de la sosire, din motive cunoscute doar de prințesă, ea a decis să ia situația în mâinile sale și a apelat la presă”, scrie Hodgson în biografia sa, despre prințul Charles. A sărit într-o barcă cu motor și s-a îndreptat spre bărcile reporterilor, care stăteau undeva în depărtare. Ea a ținut o „conferință de presă improvizată pe mare”, în timpul căreia a spus: „Fiii mei încearcă întotdeauna să mă convingă să mă stabilesc în străinătate și să fiu mai puțin vizibilă pentru public. Poate asta ar trebui să fac. Am înțeles că am un anumit rol, dar trebuie să-mi protejez băieții”, a spus prințesa.

După ce a spus presei că îi lipsește confidențialitatea, Diana nu a putut rezista fără să-i tachineze. „Dar veți fi foarte impresionați de următorul lucru pe care îl fac”. Nimeni nu știe ce a vrut să spună Dee. „Ce a vrut să spună? Nu vom ști niciodată”, a spus Hodges. Chiar înainte de moartea tragică a prințesei de Wales, în iulie 1997, Irish Times a sugerat că ea ar putea plănui să părăsească țara pentru a dispărea din presa galbenă.

Foto: marieclaire.ru

Tot în acel moment, Charles își făcea planuri: în curând, iubita lui, Camilla Parker-Bowles, trebuia să împlinească 50 de ani, iar prințul urma să-i organizeze o petrecere magnifică în Highgrove. Potrivit lui Howard Hodgson, Diana a urmărit evenimentul „cu un singur ochi”, pentru că „a fost ofensată de atenția pe care au putut să o primească”. Aparent, a fost vorba și de gelozie – chiar și la un an de la divorț, Dee nu a putut să accepte cu faptul că toată viața lui, Charles, nu n-a iubit-o pe ea, ci pe Camilla. Potrivit unor experți, planurile Dianei ar putea viza și această petrecere – potrivit Irish Times, prințesa intenționa să facă acest eveniment ieșit din comun.

Alte speculații ale entuziaștilor se referă la o posibilă relație cu Dodi al-Fayed – unii (inclusiv tatăl lui Dodi, Mohammed) sunt încă convinși că cuplul intenționa să se logodească și să se căsătorească (și, eventual, să anunțe despre apariția unui nou membru). Pentru cei care au cunoscut-o bine pe Diana, această versiune pare un pic ireală, cu toate acestea, ei recunosc pe deplin că Dee ar putea căuta să se „joace” cu nervii lui Charles și fostul său iubit Hasnat Khan.

Sursă: marieclaire.ru