Ultima şedinţă foto a frumaosei actriţe Marilyn Monroe a avut loc pe o plajă din Santa Monica, pe 13 iulie 1962, cu 3 săptămâni înainte ca vedeta să moară. Fotografiile au fost realizate de către George Barris, care urma să le publice într-un volum despre viaţa actriţei, „Marilyn: Her life in her own words”. 

Monroe a fost găsită moartă în casa sa din Los Angeles, în dimineața zilei de 5 august 1962. Moartea sa, oficial înregistrată ca o probabilă sinucidere prin consum excesiv de medicamente, a fost marcată de lipsa de profesionalism a anchetei poliției. A devenit astfel o temă folosită în teoria conspirației. Acest lucru nu a afectat însă statutul ei de model pentru arhetipul unui sex simbol și o stea de cinema.

Chiar dacă medicii au emis un document oficial, moartea lui Marilyn Monroe ridică în continuare semne de întrebare. La o aşa vârstă, cum să îşi pună capăt zilelor? Avea totul la picioare. Au fost lansate chiar şi teorii ale conspiraţiei despre trecerea în nefiinţă a starului de la Hollywood.

În presa internaţională s-a scris că la ora 3.00 dimineaţa, menajera lui Marilyn Monroe, Eunice Murray, a observat că lumina din dormitorul acesteia era aprinsă, însă uşa era încuiată. Fără să stea prea mult pe gânduri, ea l-a sunat pe psihiatrul lui Marilyn, pe doctorul Ralph Greenson, care a sfătuit-o să se uite pe fereastră să vadă dacă este în regulă. Atunci, însă, ea a observat-o pe blonda focoasă întinsă pe pat, goală, cu faţa în jos, acoperită de o pătură şi având într-o mână receptorul telefonului. La scurt timp, Dr. Greenson a sosit, a spart o fereastră şi a intrat în camera lui Marilyn, pe care a găsit-o moartă. La 4.25, poliţia din Los Angeles a ajuns la faţa locului şi a început investigaţiile.

Imaginile cu dormitorul în care a fost găsită artista moartă au făcut înconjurul lumii.

Sursa foto: Historia.ro

Distribuie articolul: