Părul degradat este de obicei uscat, aspru, are vârfurile despicate și se rupe ușor. De asemenea, este lipsit de strălucire și elasticitate, iar firele rebele devin o problema majoră.

Hidratarea intensă este absolut necesară pentru a-i reda frumusețea părului tău. Iar uleiul de cocos este exact acel ingredient de care părul degradat are absolut nevoie.

Tratament cu ulei de cocos și ulei de ricin

Uleiul de cocos are efecte excelente și singur, dar atunci când îl asociezi cu un alt ulei benefic pentru păr amplifici aceste beneficii. La fel ca și uleiul de cocos, cel de ricin este folosit de sute de ani pentru hidratarea, îngrijirea și repararea părului. Conține antioxidanți și acizi grași care redau strălucirea părului, repară vârfurile degradate și reduc ruperea firelor.

Amestecă două linguri de ulei de cocos cu două linguri de ulei de ricin. Împarte părul pe secțiuni și aplică amestecul de uleiuri de la rădăcină până la vârfuri.

Lasă să acționeze timp de jumătate de oră sau poți lăsa masca să acționeze peste noapte, pentru cele mai bune rezultate.

Mască pentru păr cu ulei de cocos și zeamă de lămâie

Dacă te confrunți cu mătreață și scalp gras, poți încerca această mască cu ulei de cocos și zeamă de lămâie. Lămâia are efect antifungic, purifică scalpul îndepărtând excesul de sebum, celulele moarte de piele și eliberând porii. Combinația de ulei de cocos și lămâie ajută la combaterea mătreții, reduce senzația de mâncărime și face părul mătăsos.

Topește o lingură de ulei de cocos, apoi adaugă o lingură cu zeamă de lămâie. Poți adăuga și câteva picături de ulei esențial din arbore de ceai pentru a combate mătreața. Aplică masca pe părul uscat, inclusiv la rădăcini, și lasă să acționeze timp de 15 minute. Spală-te apoi pe cap cu șamponul tău obișnuit și aplică balsam de păr.

Poți repeta această mască de două ori pe săptămână.

Mască cu ulei de cocos și gălbenuș de ou

Părul uscat, lipsit de strălucire, are un deficit de proteine și este de obicei deshidratat. Proteinele și nutrienții din această mască îi redau strălucirea și elasticitatea. Uleiul de cocos oferă strălucire, iar gălbenușul de ou repară și hrănește firele de păr.

Amestecă un gălbenuș de ou cu două linguri cu ulei de cocos topit. Poți adăuga și o lingură cu miere pentru a amplifica efectul hidratant. Aplică masca pe părul umed sau uscat și acoperă cu o cască pentru duș și un prosop. Lasă să acționeze timp de 20 de minute și apoi spală-te pe cap.

Mască cu ulei de cocos și avocado

Avocado a devenit un ingredient de nelipsit din farfuriile noastre, dar și din ritualurile de înfrumusețare. Conține vitamine, acizi grași esențiali și antioxidanți care îl transformă într-un ingredient excelent pentru repararea și hidratarea părului degradat.

Taie un avocado bine copt în bucățele mici și pisează-l cu un furculiță.

După ce ai obținut o pastă fină, adaugă o lingură cu ulei de cocos și amestecă. Aplică masca pe părul uscat sau umed, având grijă să aplici și pe scalp și să distribui uniform pe toată lungimea părului. Lasă să acționeze timp de 20 de minute și spală-te apoi pe cap.

Mască cu ulei de cocos și banană

Dacă părul tău este aspru, uscat și ai multe fire rebele, atunci trebuie să încerci această mască. Bananele conțin antioxidanți, magneziu, potasiu și vitamine care hrănesc firele de păr, le oferă elasticitate și suplețe. De asemenea, protejează vârfurile de rupere și degradare.

Pune o banană bine coaptă în blender. Adaugă o lingură cu ulei de cocos și mixează pentru a obține o pastă fină. Aplică masca pe păr și las-o să acționeze timp de zece minute, apoi spală-te pe cap.

 

Distribuie articolul: