Twitter a confirmat planurile de a permite utilizatorilor să cumpere starea verificată cu bifa albastră. Într-o actualizare pentru dispozitivele Apple, compania a spus că funcția va fi deschisă utilizatorilor din anumite țări care se înscriu la serviciul său Twitter Blue pentru 7,99 USD (7 GBP) pe lună, relatează BBC.

Schimbarea politicii este controversată, pe fondul îngrijorărilor că platforma ar putea fi acoperită cu conturi false. Urmează preluarea Twitter de către Elon Musk, care vineri a concediat aproximativ jumătate din forța de muncă a companiei.

Bifa albastră căutată, era anterior disponibilă doar persoanelor și organizațiilor de profil sau influente, cărora li s-a cerut să își dovedească identitatea. A fost folosit ca un semn că un profil este autentic și este un instrument cheie pentru a ajuta utilizatorii să identifice informații de încredere pe platformă.

Schimbarea politicii poate alimenta îngrijorarea că personalitățile guvernamentale, celebritățile, jurnaliștii și mărcile ar putea fi usurate de către orice utilizator dornic să plătească o taxă lunară.

Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume, pare să caute să diversifice veniturile Twitter, după ce a achiziționat firma la sfârșitul lunii trecute printr-o afacere de 44 de miliarde de dolari (39 de miliarde de lire sterline).

Vineri, miliardarul a declarat că Twitter pierde mai mult de 4 milioane de dolari (3,5 milioane de lire sterline) pe zi, insistând că acest lucru nu i-a oferit „nicio alegere” față de eliminarea a aproximativ jumătate din forța de muncă de 7.500 de oameni a companiei.

Reducerile – precum și susținerea acerbă a dlui Musk pentru libertatea de exprimare – au provocat speculații că Twitter și-ar putea reduce eforturile de moderare a conținutului.

Cu toate acestea, Musk a insistat că poziția companiei față de materialele dăunătoare rămâne „absolut neschimbată”.

Sâmbătă, un oficial de rang înalt al Națiunilor Unite, comisarul pentru drepturile omului Volker Türk, l-a îndemnat pe domnul Musk „să se asigure că drepturile omului sunt esențiale în gestionarea Twitter”.

Intervenția neobișnuită a ONU a indicat demiterea întregii echipe pentru drepturile omului a Twitter, spunând că acesta nu a fost „un început încurajator” sub proprietatea dlui Musk.

Distribuie articolul: