Ai grijă cum alegi vinetele. Trebuie să fie lucioase, închise la culoare și moi doar atât cât trebuie. Aceste legume sunt gustoase când au atins maturitatea. Trebuie totuși să ai grijă să nu fie chiar bătrâne, pentru că atunci au prea multe semințe.

Vă propunem să pregătiți niște turnulețe cu sos de roșii și cașcaval.

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • busuioc, după gust
  • 200 gr de cașcaval ras
  • ulei, pentru uns

Pentru pasta de roșii:

  • 250 g roșii descojite
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • sare

Preparare:

Spălăm vinetele, îndepărtăm codițele și le tăiem felii rotunde. Presărăm sare pe ambele părți și le lăsăm la scurs pentru 30 de minute. Ștergem cu un prosop de hârtie și le punem pe grătarul încins până capătă pe ambele părți o culoare aurie.

Între timp preparăm pasta mixând în blender roșiile cu uleiul, usturoiul și sarea.

Așezăm pe o tavă unsă cu ulei, pe rând o felie de vânătă peste care punem o lingură de pastă de roșii și o lingură de cașcaval ras. Adăugăm o felie de vânătă și repetăm procedeul de câteva ori și construim turnulețul și până terminăm feliile, fără a presura peste ultima cașcaval. Dăm tava la cuptorul încins pentru circa 20 de minute, apoi presărăm restul de parmezan și le ținem până se rumenesc. Le scoatem din cuptor și așezăm peste, câteva frunze de busuioc.

Poftă bună!

SURSA

Vezi și: „Limopepenada” – băutura savuroasă din pepene verde cu lămâie și mentă. Te va răcori instantaneu!

Distribuie articolul: