Scriitoarea Lilia Calancea vine cu o lansare mult așteptată, iar „Când va înflori liliacul” amatorii de lectură vor putea savura noul roman al acesteia. 

Lilia Calancea vine cu o premieră mult așteptată. După lansarea romanului „Regina Nopții” care a fost un adevărat succes, autoarea vine să ne lumineze ochii cu noua sa carte. Este vorba despre romanul „Bocete de nuntă –Schițe și povestiri”, care promite să fie o lectură fascinantă.

Autoarea a făcut o postare pe rețelele de socializare în care a dezvăluit câteva titluri de povestiri incluse în carte, iar maniera ei inconfundabilă de a scrie, i-a cucerit instantaneu pe urmăritorii săi trezindu-le și mai mult curiozitatea.

„De dimineață mă învârtesc prin casă, emoționată ca o mireasă în ziua nunții: ba împăturesc prosopul de pe copertă, cu mâini tremurânde (ca în schița „Prosopul”), ba aprind candela (ca în schița „Și ne iartă greșelile noastre, precum… ”), ba îmi torn o chișcătură de vin pentru curaj (ca în povestirea „Nășica”), tot așteptând și potrivind ceasul cel bun (ca în „Ultima lună de miere”) cu inima gata să sară din piept (ca în povestirea „Soacra mică”)”, dezvăluie autoarea.

„Povestea noastră însă nu e nici pe departe una de amuzat nuntașii. Căci, vorba nașului grec, „nu există nuntă fără plâns și înmormântare fără cântec”, scrie Lilia Calancea.

Când va fi lansarea și unde vom putea să o procurăm? Cum spune chiar autoarea „Ne vedem în curând! Când va da liliacul în floare prin cimitirele ce găzduiesc morții pe care i-am înviat în acest pomelnic literar”

Iar noi, abia așteptăm să punem mâna pe carte și să ne savurăm cafeaua citind „Bocete de nuntă”!

Autor: Daniela Muntean, stagiară

Sursa foto: Facebook.com