Mesele de Paște vin la pachet și cu probleme digestive. Iată ce poți să faci pentru a te bucura din plin de preparatele tradiționale, fără griji.

Trucul care te scapă rapid de senzația de stomac plin

Suntem recunoscuți pentru mesele bogate de sărbători. Sarmale, friptura, desertul și vinul sunt nelipsite, iar Paștele vine cu preparatele lui tradiționale. De la ouă vopsite și friptura de miel, până la pască și cozonac, este aproape imposibil să reziști tenației. Însă, de cele mai multe ori, digestia are de suferit din cauza faptului că amestecăm atât de multe alimente grele.

Apa caldă cu lămâie, aliatul împotriva problemelor digestive

Apa caldă în combinaţie cu zeama de lămâie reprezintă un amestec ideal pentru a curăţa intestinele şi pentru a grăbi procesul de slăbire. Acidul din lămâie favorizează topirea grăsimilor şi previne apariţia problemelor gastrice. Poți bea apa combinată cu zeama de la jumătate de lămâie la începutul zilei, pe stomacul gol, pentru un efect și mai mare.

Oţetul, ingredientul surpriză

Nutriţioniştii recomandă asocierea unei mese cu o lingură de oţet. Nu degeaba aproape orice salată conține acest ingredient, care are mai multe beneficia decât a-i oferi un gust mai bun. Acesta reglează nivelul zahărului din sânge, după consumul de mâncare bogată în carbohidraţi și îi poate ajuta pe cei care suferă de diabet.

Ceaiul din plante medicinale

Cup of herbal tea with wild flowers and various herbs

O ceaşcă de ceai poate fi foarte benefică în problemele de digestie care apar în urma supraalimentarii ocazionale. Pentru acest tip de problemă este recomandat ceaiul de mentă, rozmarin, salvie, sau busuioc. Ceaiul calmează stomacul şi previne balonarea.

Plimbare ușoară, după o masă copioasă

Deși după o masa copiasă, primul gând e mai degrabă să mergem la somn, decât la plimbare, medicii nutriționiști ne îndeamnă să ieșim din casă. Mersul pe jos ajută organismul să digere alimentele în exces, îmbunătăţeşte digestia şi absorbţia alimentelor.

Iată cum îți revii rapid după ce ai consumat mai mult alcool la masa de Paște

Însă ce ar friptura de miel de pe masa de Paște fără un pahar de vin roșu lângă? De cele mai multe ori, mesele îmbelșugate au și alcool, care potritivit experților nu face decât să îngreuneze digestia. Însă, există câteva soluții și în cazul în care ați consumat mai mult alcool de Sărbători.

Odihnă şi pauză alimentară, acesta este primul sfat demn de urmat când te confrunţi cu mahmureala. Este indicat ca un consum excesiv de alcool să fie urmat de 8 ore de somn.

De asemenea, hidratarea joacă un rol important în alungarea acestei stări. Fie că e vorba de apă sau ceaiuri, este important să ne hidratăm. Sunt recomande fructele şi ceaiurile hepatobiliare precum cel de sunătoare sau păpădie, sau sucurile de fructe, care vor ajuta ficatul să îşi revină, potrivit eva.ro.

Un alt ingredient surprinzător, care ajută la combaterea stării de mahmureală este mierea. Aceasta poate ameliora simptomele mahmurelii consumând o bucăţică de pâine sau biscuiţi cu miere sau oricare alt produs bogat în fructoză. Asta pentru că fructoza ajută organismul să proceseze alcoolul mai repede. Fructoza mai poate fi găsită în cantităţi mari în mere, cireşe, struguri şi tomate.

Nu în ultimul rând, Vitamina C este recomandată și în acest caz. Conținutul mare din citrice îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi ajută la curăţarea organismului de alcool. Iar, dacă alegeți calea tradițională, speciliștii sunt de acord că o jumătate de cană de zeamă de varză murată vindecă mahmureala.

Sursa: a1lifestyle.ro

Distribuie articolul: